Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Връщат иззети регистрационни номера и отнети шофьорски книжки по случай празника Успение Богородично

11 Август 2015 / 17:08:34  GRReporter
853 прочитания

С решение на заместник-министъра за защита на гражданите Янис Панусис, ще се връщат иззетите регистрационни номера и отнетите шофьорски книжки на водачи по случай големия християнски празник Успение Богородично, който се празнува на 15 август (а в Гърция особено тържествено). От посоченото решение са изключени и няма да бъдат връщани книжките, отнети за следните нарушения:

  • Шофиране в пияно състояние.
  • Шофиране с превишена скорост.
  • Преминаване на червен светофар.
  • Шофиране на превозни средства без застраховка.
  • Движение в насрещната лента.

Решенията, издадени от съдебните или други власти, също се изпълняват нормално.

Отбелязва се, че за връщането на регистрационните номера и шофьорските книжки не е необходимо незабавното плащане на съответната административна глоба. За нейното събиране ще се следва обичайната процедура, предвидена в член 104 на Кодекса за движение по пътищата.

Също по случай празника на много места в страната на 14 и 16 август ще бъде забранено движението по пътищата на товарни автомобили с тегло над 1.5 тона.

 

 

Категории: Успение Богородично министерство за защита на гражданите връщане на книжки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus