Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За очите на Янис Варуфакис

17 Октомври 2015 / 13:10:08  GRReporter
1343 прочитания

Картини, които свързваме повече с билетните каси преди големи концерти, когато почитателите очакват идола си. Това преживя Барселона в четвъртък ... за очите на Янис Варуфакис.  

Новината е разпространена от руски сайт. Но напълно достоверен източник са и многобройните туитове на хората, посетили мястото, където говори бившият гръцки финансов министър. Снимките им показват множество хора, чакащи на опашка, за да влязат в залата.

Както пише руският сайт, „всички тези хора не са се събрали в Барселона за да се поклонят в Саграда Фамилия, а за да присъстват на изявата на човека, който не преговаря, харизматичния Янис Варуфакис, вече превърнал се в рок звезда”.

Самият Варуфакис е останал впечатлен от интереса на каталунците и им благодари в профила си в Twitter.

Междувременно, вестник Авги публикува информация за репортаж на френската държавна телевизия. Според него, Янис Варуфакис, за да говори на някоя изява, конгрес или форум в чужбина, иска хонорар от 55 000 евро. Към тях се добавят и разходите за самолетни билети, престой в петзвезден хотел и други разходи по пребиваването му.

Подобни хонорари за една лекция получават и известният немски бивш евродепутат от зелените Даниел Кон Бендит, бившият   френски премиер Франсоа Фийон и бившият немски премиер Герхард Шрьодер. По-големи са хонорарите на бившите британски премиери Тони Блеър и Гордън Браун.

На върха на тази класация е бившият френски президент Никола Саркози, който иска за всяка лекция 165 000 евро, частен самолет, апартамент в петзвезден хотел, както и покриване на разходите на петимата му сътрудници.

 

 

Категории: Янис Варуфакис Барселона лекция хонорар
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus