Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live За Ципрас референдумът не е за или против еврото

03 Юли 2015 / 15:07:35  GRReporter
1064 прочитания

В поредното си обръщение към гръцкия народ в рамките на няколко дни премиерът Алексис Ципрас призова избирателите да подкрепят негативния вот на референдума в неделя.

Той беше категоричен, че на него не стои въпросът дали Гърция ще остане или ще напусне Еврозоната, „а дали под натиска на изнудването ще приемем продължението на една политика, чиято безизходност признават сега и кредиторите. Дали ще се съгласим на бавната смърт на икономиката и обедняването на обществото, дали ще приемем да намалим пенсиите и да изплатим един неустойчив дълг”.

Като се позова на новия доклад на МВФ за състоянието на гръцката икономика, според който държавният дълг на страната не е устойчив, Ципрас заяви, че това становище на МВФ не е било представено никога на гръцките преговарящи от страна на представителите на институциите – кредитори.

Както в началото, така и в края на обръщението си той призова гърците да гласуват хладнокръвно и без чувство за разделение на обществото.

Гръцкият премиер ще се обърне към поддръжниците на политиката си отново в 21:00 тази вечер, когато ще произнесе реч на демонстрацията, която организира правителството в полза на негативния вот на референдума.

Следете в реално време всичко, което се случва в Гърция два дни преди критичния референдум в неделя в Live Blog-а на GRReporter. 

Категории: Политика гръцки премиер Алексис Ципрас референдум негативен вот Еврозона
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus