Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Застреляха охранител от затвора Домокос

22 Февруари 2015 / 17:02:54  GRReporter
1028 прочитания

47-годишен сержант от охраната на  затвора Домокос  беше застрелян с 43 куршума от автомат калашников и пистолет. Около 17:10 следобед в събота Серафим Галиманис излизал от дома си в  Кувела, област Фтиотида, за да отиде на лов. Докато отваря вратата на автомобила си, нападателите, които са били организирали засада пред дома му започват да стрелят.

Извършителите са били поне трима души, които след това са се качили на черен седан. По-късно е установено, че използваните оръжия са чисти, тоест, не са използвани в други престъпления.  Полицията е информирана от негови близки и незабавно е започнала издирването на извършителите.

Миналия  октомври охранителят е получил сериозни заплахи от албански престъпник след наложено дисциплинарно наказание на негов сънародник и близък сътрудник. Това е една от версиите, които се проверяват.

Според разследващите има и „роднинска” версия за убийството, тъй като Галиманис е бил заплашван и от свой роднина. Освен това в миналото той е бил обвинен в убийство по небрежност по време на лов.

Но все пак за служителите на полицията мотивът за разстрела се крие „вътре в затвора” и затова разследват  и други случаи, не само онзи с албанския престъпник.  Между тях са и заплахи, които са били отправени към него в затвора Коридалос от престъпник, свързан с подземния свят.

Охранителят в затвора Домокос е описван като сериозен човек и съвестен служител. В рамките на служебните си задължения е имал контакти с известни престъпници, но не е има с тях търкания, които биха могли да станат причина за убийството. Не е известно в последно време да е получавал нови заплахи. Полицаите припомнят, че в неотдавнашното дело срещу „37-те бомбаджии” е имало информация за планирани нападения срещу служители на затворите. И по-рано е имало сведения, че мафиотски кръстници плащат скъпо за снабдяването с данъчните декларации на служителите на затвора, от които могат да научат къде са домовете им.

Разследва се също така и вероятността нападението да е извършено от въоръжени организации. Според източници от полицията е възможно убийството да е извършено от терористи в сътрудничество с криминални престъпници. В документите на въоръжени организации като Конспирацията на огнените ядра и други подобни се съдържат  заплахи срещу служители на затворите. Много вече осъдени затворници написаха текстове срещу строго охранявания затвор Домокос, а Христодулос Ксирос е подготвял нападение срещу затвора.

 

Категории: охранител затвор Домокос убийство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus