Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Земетресение с магнитуд 6 по скалата на Рихтер в Левкада

17 Ноември 2015 / 09:11:36  GRReporter
807 прочитания

Силен трус с магнитуд 6 по скалата на Рихтер разтърси островите в Йонийско море тази сутрин. Земетресението бе усетено включително в Атина.

Според първите данни на Геодинамическия институт в Атинската обсерватория земетресението е станало в 09,10 часа. Епицентърът му е бил на 11 километра югозападно от град Левкада, а фокусната дълбочина – едва 5 километра. 

Трусът бил продължителен и бил усетен от островите в Йонийско море до региони в Централна Гърция и Навплио на полуостров Пелопонес.

До момента няма информация за човешки жертви и материални щети. Смята се, че земетресението се дължи на разлома между островите Левкада и Корфу.

До малко преди 10,00 часа бяха регистрирани четири вторични труса с магнитуд от 4,1 до 3,5 по скалата на Рихтер. Според сеизмолозите сеизмичната дейност ще продължи за дълго и ще бъде интензивна.  

Очаквайте подробности.

Категории: Новини земетресение Левкада 6 по скалата на Рихтер
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus