Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Жена загина при земетресението в Левкада

17 Ноември 2015 / 10:11:12  GRReporter
1090 прочитания

Една жена е загинала по време на сутрешното земетресение в Левкада. Върху нея се е срутила една стена, съобщи местното издание lefkadapress.gr.

По-рано в друга местна медия се появи снимка на читател, която показва срутване на стена по пътя край село Кариа.

Според първите информации земетресението е предизвикало много големи щети в намиращото се много близо до епицентъра село Атани. Жител на селото заяви пред  гръцката телевизия Mega, че са срутени двете църкви и къщи.

Междувременно Американският Геологически институт съобщи, че според неговите измервания, трусът е бил с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер. Според Геодинамическия институт в Атинската обсерватория магнитудът е бил 6,1, а според колегите им в Солун - 6,3 по скалата на Рихтер.

Според първите информации след труса, той предизвикал много големи щети в намиращото се много близо до епицентъра село Атани. Жител на селото заяви пред  гръцката телевизия Mega, че са срутени двете църкви и поне 10 къщи. Масивни щети има и в други сгради в селото, което се намира в югозападната част на острова.

Малко след 10,30 часа последва силен вторичен трус с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер. В същото време бе съобщено, че в друга част на Левкада електрически стълб паднал върху жена и я ранил. Съществуват информации, че в планинската част на острова има срутване на скали. Пътят към известния плаж Егремни буквално е изчезнал под срутилите се големи скали.

Снимки на жители на Левкада в социалните мрежи показват каква е ситуацията по пътищата в цялата южна част на острова. Според Атинската информационна агенция крайбрежният път е прекъснат на няколко места. Земетресението е предизвикало големи щети и на пристанището във Василики. Според източници от Бреговата охрана  половината пристанище се намира под водата. 

Категории: Новини земетресение Левкада жертва щети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus