Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жени от България и Беларус продавали бебетата си пред клиника за in vitro

11 Декември 2015 / 15:12:34  GRReporter
704 прочитания

Шокиращи сигнали за търговия с бебета пред клиники за in vitro са получени в Бюрото за подкрепа на гражданите в област Епир, Северозападна Гърция.

Според сигналите, измамници от мрежа за незаконни осиновявания не се колебаят да „дежурят” пред клиниките и да се опитват да привлекат потенциални жертви раздавайки им дори „професионални” визитки с телефони и данни за контакт.

Възползвайки се от силното желние на двойките да се сдобият с рожба, както и от продължителните бюрократични процедури по официалното осиновяване, достигащи до 5 години, те обещават да осигурят здраво новородено чрез... законния път на частното осиновяване в рамките на по-малко от една година.

Завеждащият Бюрото за подкрепа на гражданите в област Епир Апостолос Иконому посочва пред вестник „Етнос”, че са получени най-малко два сигнала с майки от България и Беларус. Според репортажа, тези майки се подмамвали като им се давали 5000 евро, докато осиновителите плащали до 30 000 евро, които си поделяли членовете на бандата.

 

 

Категории: продажба бебета незаконни осиновявания клиника ин витро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus