Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Жертвите от бедствието на Norman Atlantic станаха пет

29 Декември 2014 / 13:12:29  GRReporter
864 прочитания

Италианската брегова охрана потвърди, че нейни членове са открили труповете на четирима от пасажерите на ферибота „Norman Atlantic”.

Първите сведения за трагедията даде по-рано друг пасажер на ферибота от турски произход. Намиращият се в състояние на шок човек заяви пред италианските медии, че видял четирима мъртъвци на евакуационната пързалка на ферибота, където вчера загуби живота си и гръцкият гражданин Георгиос Дулис.

„Видях с очите си четирима мъртъвци – двама мъже и две жени. Сигурен съм, бяха пред мен”, посочил той.

Официалното потвърждение на думите му покачва броя на жертвите от инцидента на 5 души. До момента няма информация каква е националността на жертвите, нито е ясно дали те са били регистрирани пасажери или нелегални имигранти, които са пътували с ферибота без билети.

В същото време спасителната операция продължава, като според последната информация броят на евакуираните пасажери е достигнал до 391. 87 души продължават да се намират на борда на кораба.

По-рано в Керкира пристигнаха седем от евакуираните - шестима гърци и един италианец, който бяха транспортирани с гръцки хеликоптер Сикорски. Трима от тях са били настанени в болница заради проблеми с дишането. Останалите са в добро здравословно състояние.

Очаквайте продължение.

Категории: Горящ ферибот жертви Norman Atlantic спасителни операции Гърция Италия евакуирани пасажери
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus