Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жителите на Кос не искат hot spot на острова, правителството изпраща силите за борба с масовите безредици

03 Февруари 2016 / 12:02:34  GRReporter
1290 прочитания

Недоволни жители на остров Кос, протестиращи срещу изграждането на hotspot, излязоха по улиците на острова малко преди там да пристигне Панос Каменос.

Хеликоптерът тип „Синук“, превозващ лидера на Независимите гърци на острова, не успял да кацне на предварително определеното място, защото протестиращите го забелязали, реагирали бурно и се стигнало до сблъсъци с полицията.

Очаквало се Панос Каменос да пристигне на държавното летище „Ипократис“, след като пилотът обаче не успял да приземи машината, прелетял над района и се отправил към остров Лерос. В крайна сметка хеликоптерът кацнал в базата на Клуба по конен спорт на остров Кос.

По-рано сутринта, опасявайки се от реакцията на гражданите срещу пристигането на Панос Каменос, правителството бе изпратило на острова отряд от силите за борба с безредиците. Полицаите пристигнали в 7.15 ч. сутринта на остров Кос, за да подготвят почвата за идването на министъра на отбраната.

Според информация на kostoday.com, в очакване на визитата на министъра бил блокиран достъпът до терена, собственост на Никос Кантардзис, предложен за изграждане на hot spot на острова.

Припомняме, че миналия август министърът на отбраната бе посрещнат на остров Кос от гневните жители, които хвърляха срещу него бутилки и яйца. Така Панос Каменос бе изгонен набързо и се наложи да бъде евакуиран.

 

 

Категории: Панос Каменос остров Кос hot spot протести хеликоптер сили за борба с безредиците
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus