Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Зимните намаления в Гърция ще са от 12 януари до 28 февруари

09 Януари 2015 / 16:01:15  GRReporter
2007 прочитания

В понеделник, 12 януари, започват зимните намаления на търговските обекти в цялата страна, които ще продължат до 28 февруари.

Както се посочва в съобщение на Съюза на потребителите в Гърция, и търговците, и потребителите трябва да знаят, че е задължително изписването на двойна цена на стоките, т.е. на старата цена (обикновено задраскана) и на новата цена на артикулите след отстъпката.

Според Съюза, предстоящите намаления «са особено важни за хиляди фирми, които очакват съживяване на търсенето, за да избегнат нежеланите последици от досегашния застой. От друга страна потребителите ще се опитат да се възползват в максимална степен от най-изгодните цени на стоките, от които действително имат нужда. Търговците ще се опитат да привлекат потребителите с големи проценти отстъпка, така че да променят, макар и временно, слабото движение на пазара».

По повод началото на зимните намаления от Съюза на потребителите в Гърция дават следните съвети на потребителите:

  1. Да степенуват покупките си според финансовите си възможности и действителните потребности на домакинството.
  2. Да сравняват задълбочено цените и качеството на стоките, особено преди началото на намаленията, за да установят дали наистина се предлага отстъпка.
  3. Да направят списък с необходимите им стоки.
  4. Да разграничат „искам“ от „трябва ми“.
  5. Да не купуват прибързано, тъй като ще спечелят онези потребители, чието поведение при покупка е рационално.
  6. Потребителите не трябва да бързат, тъй като намаленията ще продължат до 28 февруари. Необходимо е повишено внимание преди да изберат необходимите стоки за своето домакинство.
  7. Да се информират за промените на стоките, които купуват по време на намаленията.
  8. Да искат винаги касов бон, тъй като от една страна той доказва покупката в случай на дефектна стока, а от друга страна по този начин се избягва укриването на данъци.
  9. Да искат пълна и точна информация, когато купуват нещо на изплащане.
  10. Да подават сигнал за всяка нередност, която установят, в Главния секретариат на потребителя (тел. 1520), при положение, че съществуват конкретни данни за  подвеждащи – фиктивни намаления.

 

 

Категории: зимни намаления Съюз на потребителите в Гърция съвети потребление
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus