Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Зои Констандопулу създава пречки за гласуването на споразумението в парламента

12 Август 2015 / 12:08:08  GRReporter
767 прочитания

Според източници, председателят на парламента Зои Констандопулу се опитва да възпрепятства парламентарната процедура по гласуването на споразумението с кредиторите.

Очаква се госпожа Констандопулу да свика съвещание на председателите на  парламентарните партии и комисии днес вечерта (в 21.30 ч.), за да бъде решено дали утре парламентът ще отвори.

Парламентарните комисии вероятно ще започнат своите съвещания в четвъртък сутринта, а не в сряда, както искаше премиерът, и ще приключат процедурите вечерта на същия ден. Ще последва заседание на депутатите в пленарна зала и проектозаконът за споразумението ще бъде подложен на гласуване в полунощ на 13 август.

По-рано Алексис Ципрас поиска в писмо до председателя на парламента незабавното свикване на депутатите, за да бъде придвижена процедурата по ратифициране на споразумението, постигнато с кредиторите.

В своето писмо гръцкият премиер подчертава критичността на ситуацията, като отбелязва, че съответната процедура трябва да е приключила по време на заседанието на депутатите в четвъртък, 13 август.

Междувременно според източници, говорителят на СИРИЗА Никос Филис е започнал поредица от телефонни разговори, с цел да разбере дали партийните лидери са съгласни заседанието на парламентарните председатели да се проведе по обяд днес, а не вечерта, за да не се губи време, дори и в отсъствието на Зои Констандопулу. Едновременно с това 12 от 20-та председатели на партийни групи и парламентарни комисии са изпратили писмо до председателя на парламента с искане за ускоряване на процедурите. Членове на кабинета също осъдиха позицията на Зои Констандопулу, за която казват, че открито воюва с премиера, след като се опитва да възпрепятства всяка законодателна инициатива.

 

 

Категории: Зои Констандопулу парламент споразумение кредитори пречки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus