Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

10 прeдимства на YouTube пред телевизията

07 Ноември 2011 / 10:11:54  GRReporter
2336 прочитания

Телевизията е медията, която завладя домовете на милиарди хора по света. Но има едно нещо, в което телевизията, поради своята специфика не може да доминира - интерактивността. Вярно е, че има множество форми, с които TV продуцентите се опитват да включат зрителите, било то с жива публика в студията, било то с открити телефонни линии, с чат на живо и т.н. и т.н. И макар зрителят да държи командния пулт - дистанционното - в ръката си, той не може да контролира изцяло какво съдържание да получава. Рекламите прекъсват интересно предаване или филм толкова често и за такова време, че се превръщат в нежелан натрапник, който трябва да се изтърпи или да се смени канала, докато любимото предаване, шоу или филм продължат.

Рекламодателите не са доволни, но телевизионната реклама достига до (почти) всеки дом и оказва въздействие от върху много хора. Времената обаче се менят и новите поколения прекарват своето време онлайн, гледат своите любими шоу програми през интернет, свалят и ползват съдържание от мрежата. Наред с това, те снимат клипове, които споделят с останалия свят. YouTube е безспорният лидер при споделянето на клипове. Създаването на собствени канали в популярния сайт за споделяне на клипове, се използва от много компании, за реклама на техните продукти. Ето какви са 10 от най-големите предимства на YouTube, които могат да се използват във всяка рекламна кампания:

1. Няма нужда да си у дома, за да гледаш. Нещо повече - няма нужда дори от телевизор! Лаптопите, таблетите и смартфоните са устройства, които навлязоха в ежедневието на милиони хора, а достъпът до интернет с публични Wi Fi мрежи, 3G и други технологии е изключително популярен вече. Гледането на клип от мрежата е достъпно навсякъде.

2. YouTube е безплатен. Имате нужда само от регистрация и няколко минути за персонализация на канала си, за да почнете да споделяте вашите реклами. Персонализацията на канала дава добри възможности за представяне на бранда, позволя абониране и коментари! Супер, нали? И всичко това няма да ви струва абсолютно НИЩО!

3. По-ефективна реклама. Много хора превключват на друг канал, докато има реклами, а самите реклами се приемат за досадни. От друга страна, една добра, оригинална или забавна реклама бива споделяна от хората в мрежата и се приема като вид забавление. Споделена от приятел реклама може да се приеме и като препоръка на самия продукт. Самото изживяване е различно.

4. Някои хора не гледат редовно телевизия. Все повече млади хора не гледат телевизия и я заместват с интернет. Контролът над съдържанието, възможността за взаимодействие и участие в информационния поток са ценни предимства, които могат да се използват не само от потребителите, но и от маркетинговите и рекламни специалисти.

5. Разнообразие на съдържание. Има няколко начина, по които вашият клип може да попадне в полезрението на търсената група - по ключови думи, когато потребител търси определено съдържание, като предложение за подобен клип, след като потребителят е гледал сходен по съдържание клип. Така, само е едно търсене, даден потребител може да попадне на други ваши реклами или направо да посети вашия канал и да се абонира за него!

6. Винаги "включен". YouTube е наличен 24 часа, седем дни в седмицата, винаги онлайн, без значение от часовата зона. А най-хубавото - веднъж изгледан, клипът може да бъде гледан многократно и съхранен като любим клип.

7. Потребителско проучване. Много често хората искат да видят продукта предварително, а един клип, видео ревю или реклама могат да им дадат досег до продукта. Освен това мненията на останалите потребители са изключително силен мотивиращ елемент при вземането на решение за покупка!

8. YouTube е повече свобода. Можете да гледате много реклами, които по една или друга причина не са били допуснати до ефир. В YouTube има значително по-малко ограничения, и много често, именно такива реклами се радват на изключително голям интерес.

9. В YouTube могат да се слагат линкове. В описанието към клипа си, можете да сложите линк към вашия сайт, към facebook страницата на вашата компания... към където пожелаете!

10. Всеки може да запише видео клип - направата на клип за YouTube е значително по-евтина. Не е нужно да имате огромен бюджет, за да присъствате там. Дори напротив - колкото по-непринуден и "аматьорски" е клипът, толкова повече буди доверие у потребителите. Вижте колко много клипове и канали се радват на огромна популярност, заснети с обикновена камера.

YouTube е чудесен и безплатен начин да се стигне до голяма част от младите и активните хора. Какво по-добро от наличието на една алтернатива, която има толкова много предимства? Пробвайте!

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus