Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

26-годишен стана за пети път шампион на Гърция по френски билярд

12 Юни 2009 / 09:06:12  GRReporter
1637 прочитания

Филипос Касидокостас победи във финалната игра за шампионата на Гърция по билярд- Carom или френски билярд. Срещата се игра в Перама, Атина където е организацията на Федерацията по Билярд на Република Гърция и бе наблюдавана от играчи, любители на тази игра, както и официални лица от Федерацията по билярд.

На финала се срещнаха Филипос Касидокостас и Никос Полихоронополус, в динимична игра, която протече в 5 сета и Филипос Касидокостас се наложи убедително. След динамични размени на по-силни удари и повече точки в актива и двамата играчи спечелиха по два сета, което накара публиката да следи играта със затаен дъх. И двамата играчи заслужено получиха одобрението и аплодисментите за зрителите за своята игра на световно ниво.

 

В първия сет се наложи Филипос Касидокостас с 15т:12т.

Вторият сет бе за Никос Полихронополус -3т:15т.

Трети сет за Касидокостас-15т.:5т.

Четвърти сет за Полихронополус-7т.: 15т.

В петия сет Никос Полихронополус успя да реализира само 2т., срещу 15 за Филипос и след час и половина игра, това определи кой ще е тазгодишният шампион на Гърция по френски билярд.

Съдии на двубоя бяха Димитрис Саватис и Танасис Елефтериадис.

 

Шампионът бе награден от президента на Федерацията по Билярд-Александър Баломенос. И други играчи получиха своите трофеи за спечелени предни позиции в индивидуалния и отборен шампионат. Филипос Касидокостас е само на 26 години, но това е петата му шампионска титла при мъжете. Той е трикратен световен и европейски юношески шампион, световен вицешампион при мъжете през 2003 и 2004 година и трикратен юношески шампион на Гърция. В момента той се състезава под Номер 13 в световната ранг листа и безспорно е едно от най-перспективните имена в световния билярд.

 

За непосветените в тази игра ще поясня, че билярдът е игра с дълга история и има два основни вида - карабмол или както е по-известен френски билярд и американски билярд. Играе се на маси със специално сукно и само с три топки които се удрят със специална щека с кожен връх. Изработката и на топките, щеките и масите е доста скъпа и изисква добра поддръжка. Билярдът е доста популярен в Гърция, но за разлика от американския билярд, на чиито маси има шест джобове- четири ъглови и два странични, в които трябва да попаднат топките, във френския билярд те липсват и тук се разчита повече на техника на удара между щеката и топката. Целта е да се отбележат определен брой точки които водят до печелене на сет и след това на цялата игра.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus