Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Адвокатите на Константина Кунева подготвят протестна нота

12 Май 2009 / 13:05:07  GRReporter
1708 прочитания

       Адвокатите на Константина Кунева подготвят протестна нота до гръцкото Министерство на вътрешните работи за изключително бавните темпове, с които се движи разследването за покушението срещу българката. Адвокатите Дафни Вагиану и Костас Пападакис подготвят голяма пресконференция на 21 май, за да информират гръцкото общество за неприемливото състояние на следствието по случая, което се намира в нулева фаза. Както знаете, Константина Кунева бе залята с киселина пред дома си на 23 декември и от тогава преживя множество операции в атинската болница “Евангелизмос”, с които лекарите се опитват да възстановят травмите й от жестокото нападение.

       “Много съм разочарована. Минаха 5 месеца, а все още няма нищо. Все очаквам, че ще стане нещо, но вече губя надежда”, казва майка й Елена Дечева пред вестник “Етнос”. Две седмици след покушението срещу Кунева следователите приключиха преписката по случая и я предадоха на прокуратурата със заключение, че става дума за отмъщение на битова основа. Прокурор Елени Райку върна преписката за доработване, тъй като я прецени непълна, едностранна и пристрастна. Прокурорката тогава препоръча да се разпитат и други хора от професионалното обкръжение на Кунева и да се разследва пълно и безпристрастно трудово-правния й конфликт с работодателя й.

       На 24 февруари гръцката полиция съобщи, че е арестувала албански гражданин, заподозрян за атентата срещу Константина Кунева. След първоначалната еуфория арестът се оказва фиаско и албанецът е освободен на следващия ден. Почти два месеца по-късно следствието мълчи, няма информация дали изобщо се работи по случая. На определената за 21 май пресконференция ще участва и ръководството на Синдиката на чистачките и домашните помощници, чийто секретар бе Константина. От синдиката искат още веднъж да повдигнат въпроса за реда в трудово-правните взаимоотношения във фирмите по чистотата и да информират за бъдещите си протестни действия.

       Междувременно атака на анархисти провали предвидената за неделя премиера на постановката “Жълто куче”.  Както GRReporter вече писа, в неделя, 10 май, в театър “Апо миханис” трябваше да се състои премиерата на постановката с автор Мишел Файс и режисьор Лили Мелеме, но тридесетина анархисти нахлули в залата, хвърлили бои и изписали лозунги: “Изкуството ви мирише на смърт. Солидарност с Константина Кунева!”. Появата им предизвикала хаос сред зрителите и представлението било отложено.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus