Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Алексис Ципрас е най-популярният лидер според читателите на GRReporter

03 Юли 2012 / 09:07:50  GRReporter
819 прочитания

Председателят на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас е безспорният победител в анкетата на GRReporter с въпрос: „На кой политически лидер симпатизирате най-много?”. 36-годишният мъж успя да спечели симпатиите на по-голямата част от читателите и в трите езикови версии на сайта. В българската той спечели 33 на сто от гласовете, в английската – 29 на сто, а в гръцката те са най-малко – 26 на сто.

Приликите обаче спират дотук. На второ място читателите на българската версия са поставили лидера на Нова демокрация Андонис Самарас с 31 на сто. Но читателите на гръцката и английската версия са на различно мнение. Респективно само 13 и 11 на сто от тях са заявили, че симпатизират на боледуващия днес премиер.

Съвсем изненадващо или може би не чак толкова 24 на сто от тях са предпочели доскорошния лидер на партия Драси Стефанос Манос, който подаде оставка, след като предизборната коалиция с партия „Пресъздай Гърция” не успя да влезе в новия гръцки парламент. В българската версия на GRReporter  той е бил подкрепен от 7 на сто от читателите.

Особено висока оценка е получил в гръцката версия лидера на крайнодясната партия Златна зора, Никос Михалолякос. Симпатията си към него са изразили 26 на сто от тях срещу 14 на сто в английската и само 5 на сто в българската версия на сайта.

Лидерът на управленческата доскоро партия ПАСОК, Евангелос Венизелос е получил еднакво ниски оценки. В българската версия са го подкрепили 8 на сто от читателите, в гръцката – 7 на сто, а в английската – 10 на сто.

Лидерът на Демократичния алианс, чиято дейност бе „замразена”, заради предизборния съюз с Нова демокрация Дора Бакояни е получила най-висока оценка от българските читатели в процент 14 на сто. Най-малко са я подкрепили в гръцката – 2 на сто, а в английската положително мнение са изразили 6 на сто от читателите.

Най-непопулярен се оказа лидера на новосъздадената партия Независими гърци Панос Каменос. В негова полза са гласували едва по 2 на сто от читателите  българската и гръцката версии и 6 на сто от тези в английската.

Благодарим за активното участие. Очакваме вашите отговори в новата ни анкета: Как смятате, че трябва да завърши случаят с Акис Цохадзопулос?

Категории: ОбществоПолитика политик популярност анкета GRReporter читатели
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus