Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Българите в Каламата събраха пари, за да погребат своя сънародничка

20 Февруари 2009 / 14:02:15  GRReporter
6271 прочитания

          31-годишната Цветелина Георгиева работила от 6 месеца в заведение в гръцкия град Каламата. Във вторник през нощта се връщала от работа с колата на свой приятел, когато ги блъска друга кола, движеща се с 200 километра в час. Автомобилът, в който е Цветелина изхвърча в насрещното платно, където се удря в камион. И двамата пътници в колата умират на място.

Цветелина живее в Гърция с двете си деца – момиченце на три години и момче на 12 години. Няма пари. Не е поддържала контакти със съпруга си, който също работел някъде извън България. След смъртта й българите в Каламата се чудят от къде да намерят средства, за да транспортират ковчега до родителите й в Червен бряг. От българското посолство в Атина им отговарят, че нямат бюджет за такива цели. Помага им местната църква и кметството, а и те събират пари помежду си.

Хората са бедни, повечето нямат постоянна работа, работят каквото намерят. Все пак ще изпратят достойно приятелката си. Утре в 16,00 часа в българското кафене в Каламата ще се състои кратка траурна церемония, след което Цветелина ще поеме последния си път до родината. Вчера са погребали приятеля й, който също загива на място.

Сега родителите и приятелите на Цветелина се надяват децата й да получат някакво обезщетение от гръцката държава. Според полицията виновникът за тежката катастрофа е водачът на червеното ауди, което се блъска в автомобила на Цветелина с 200 километра в час.  За вината обаче трябва да се произнесе съдът. Заедно с наказателното дело трябва да се заведе и граждански иск за обезщетение. Ако виновникът за катастрофата е водачът на аудито, дечицата на Цветелина ще получат обезщетение. Ако виновникът е шофьорът на колата, в която е била тя, ще получат само застраховката „Живот”, ако майка им е имала такава.

 

 

 

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus