Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българско семейство загина при нелепа катастрофа в Комотини

14 Юли 2009 / 09:07:30  GRReporter
4304 прочитания

Българско семейство пресече охраняем железопътен прелез на червена светлина и заплати със живота си. Христо Милков, съпругата му Шерпа Маринова и 14-годишната им дъщеричка Юлия бяха размазани от високоскоростния влак тип Интерсити 613, който изпълнявал редовен рейс между Александруполис и Солун. И тримата са родом от кърджалийското слео Чифлик, били са сезонни работници в Гърция и са събирали памук.

Трагичният инцидент се случил преди обяд около 11,00 часа в околностите на град Комотини в северна Гърция. Жертвите се движели в микробус българска регистрация и по неизвестни причини преминали охраняемия железопътен прелез на червена светлина и при спуснати бариери, като времето било хубаво и имало отлична видимост. От сблъсъка делайрирал първият вагон на влака, но сред пътниците няма жертви или ранени. Всичките 58 пътници са откарани с автобуси до крайната им дестинация Солун, а релсовият път остана затворен до късно след обяд.

Машинистът на влака е откаран в полицейското управление на областта Родопи, чийто административен център е Комотини и в момента дава показания. На пожарникарите се наложило да режат ламарините на микробуса, за да извадят телата на жертвите, които в момента се намират в моргата на градската болница в Комотини, където ще бъде извършена аутопсията им.

Няколко часа по-късно пак в северна Гърция още една лека кола се блъсна във влак. Първоначалната информация, че е загинал шофьорът на автомобила за щастие се оказа невярна. Автомобилът се движел по стария път между Солун и Верия, когато 70-годишният шофьор решил да пресече на червено железопътна линия. Идващият влак от Солун за Идомени ударил леката кола, но от сблъсъка имало само материални щети.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus