Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

ComiXcape - бягство от света на комиксите

27 Ноември 2011 / 14:11:01  Иван Петков
2008 прочитания

Последно като проверявах App Store - онлайн магазинът на Apple за приложения за iPhone, iPad и iPod - ми направи впечатление, че повече от 50% от топ 100 на приложенията са игри. Отдавна анализаторите на пазара казват, че смартфоните и най-вече iPhone изместват портативните игрови конзоли и трайно заемат място в този сегмент на дигиталните забавления.
    Наскоро ви представих накратко, някои правила за създаване на игра за смартфон. През изминалата седмица, нашата първа игра за iPhone беше сертифицирана и пусната в Apple App Store и вече може да бъде изтеглена от там. Дами и господа, искам да ви представя играта на GRR Lab - comiXcape.


 
    Историята. Това е историята на малко момче, което обича комиксите и е ненадминат в стрелбата с прашка. То е толкова запалено по комиксите, че всяка минута, когато не прави бели, жадно попива всяка една рисувана история. Момчето бива наказано заради белите си и е погълнато от комикс, в който става герой.

   
    Ако последвате нашия палавник, ще можете да преживеете неговите приключения в един измислен комиксов свят, като прекосите  4 държави и три континента и се изправите пред различни предизвикателства. Финалната награда за приключенията във всяка държава е билет към следващата дестинация. Като пътувате  от място на място, трябва да докажете своите умения в стрелбата с прашка. Дали ще съумеете да измъкнете нашия малък палавник от заплетените ситуации, в които попада? Ще успеете ли да го върнете в реалния свят?
Изиграйте всички нива, за да разберете!

 
    Специални екстри и забавления. Историята и увлекателната игра са напълно достатъчни за едно добро забавление. Но за да направим изживяването по-различно и още по-забавно, ние решихме да добавим една специална екстра - възможността да направите мишена по ваш избор. Сещате ли се за фигурите по панаирите и карнавалите, онези с изрязано лице, зад които може да застане човек и вие да го целите с различни 'предмети' - пай, яйце, домат? В играта имате възможност да поставите снимка с лицето на ваш приятел или на човек, който не харесвате и с удоволствие бихте замерили. Можете да се забавлявате на шега, ако става въпрос за приятел  или да му върнете за нещо, с което ви е обидил , ако става въпрос за някой, който не харесвате. Дайте воля на вашето въображение и чувства! Но това не е всичко! Добавили сме възможност да споделите снимката във Facebook, за да се забавляват и вашите приятели.
Открийте кои са забавните персонажи и с какво ще можете да ги целите!

 


 
    Любопитни факти за всяка държава от играта. Освен да се забавлявате, можете да научите няколко кратки, любопитни и интересни факти за всяка посетена държава. Натиснете бутона "Info" (i) от менюто между нивата и разберете какво сме подготвили за вас.

Подготвили сме ви много изненади и заплетени ситуации, в които трябва да докажете вашето майсторство с прашката. Играта не е никак лесна! Колкото повече напредвате, толкова по-трудни стават нивата, а с това се усилва и удоволствието от тяхното преминаване.

Играта не е оптимизирана специално за iPad, но поради високото качество на картинките в нея, удоволствието от играенето й на таблета е несравнимо. Ако притежавате iPad, препоръчваме ви задължително да пробвате!

    ComiXcape  е подходяща за всички възрасти, забавна, разтоварваща и предизвикателна. Нашият дизайнер се е постарал да я направи с оригинален и нетрадиционен изглед, със смешни персонажи и характерни пейзажи, които съответстват на всяка държава. В оформлението на играта се справихме отлично, сами можете да се убедите в това.
    Накрая остава само да обобщя: чудесна история, прекрасна визия, интересен, предизвикателен и нетрадиционен геймплей. Допълнителни забавни екстри, интересни факти. ComiXcape предлага по малко за всеки! Играта е налична в Apple App Store.

 

Категории: comiXcape iphone game iOS Game iPad iPod App Store Sling shooting
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus