Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Децата на Макис Псомиадис се изправиха пред прокурора

03 Юли 2012 / 19:07:17  GRReporter
2275 прочитания

Синът на Макис Псомиадис, Ставрос е изправен пред прокуратурата в рамките на разузнаването за прането на пари от незаконните залагания на баща му. Псомиадис-младши отказа отлагане на процедурата и заяви желание да даде нужните разяснения по случая на уредените мачове. Той се яви в съда със сестра си Христина, която също трябва да даде обяснения по обвинения за укриване на приходи от незаконна дейност. Адвокатите на децата на Псомиадис са заявили, че Макис и Христина сами са проявили инициатива и са поискали да се явят в съда след като са разбрали, че властите са издали заповеди за ареста им. В подкрепа на обвинените се е появила и майка им, жената на Макис Псоиадис, за която също се предполага, че е намесена в случая.

Според информацията разпространена в гръцките медии прокурорката по случая Попи Папандреу разследва укриването на около пет милиона евро, които са били присвоени главно от футболен клуб АЕК. Икономическата полиция СДОЕ в Гърция още не е представила официално обвинение, съобщава Етнос. Папандреу разглежда случая на футболния шеф Псомиадис и неговото семейство като сформиране на престъпна група с цел финансова измама, източване на средства и данъчна измама.

Обвиненията срещу Макис Псомиадис са за узаконяване на доходи от незаконни действия. Той влезе под прицела на властите след като на бял свят излязоха записи на телефонни разговори, от които ясно си личи, че футболните босове уреждат резултата на предстоящи мачове. Псомиадис е свързан непряко с различни фирми, предприятия и дейности, които най-често са били фиктивни, за да може да осигури “прането” на парите от незаконните печалби. Семейството му е играло сериозна роля в покриването на пътя на мръсните пари. През септември миналата година Макис Псомиадис беше арестуван във вилата си в предградието Анависос в Атина. По време на разпита при следователя, Псомиадис заяви, че срещу него има конспирация и той е жертва на системата. Фактите събрани от разследващите власти обаче не доказват неговата теза.

Категории: ФутболСпорт измам Псомиадис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus