Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Делото за Константина Кунева отиде в архива

17 Юни 2009 / 10:06:28  GRReporter
2054 прочитания

          Делото за извършителите на покушението срещу Константина Кунева, която бе залята с киселина в Атина точно преди Коледа приключи и по решение на следователя отива в архива. Константина Кунева продължава да се лекува от тежките изгаряния, а адвокатите й заявяват, че ще използват всички законни начини, за да се продължи издирването на престъпниците, които направиха опит да я убият. Според адвокатите отганите на реда не са извършили необходимото за залавянето на извършителите. Преди време прокуратурата също върна делото за дорарследване поради съществени пропуски в него. През февруари полицията задържа  един албанец, заподозрян за един от двамата нападатели, но го освободи на следващия ден по липса на доказателства.

Решението на следователя предизвика реакции от страна на ПАСОК и Коалицията на радикалната левица, които изказаха неодобрението си от приключването на случая и призоваха правосъдието да свърши работата си докрай. След покушението срещу Константина Кунева нейното име стана символ на борбата за установяване на законността в трудово-правните взаимоотношения между работници и работодатели в Гърция. В нейна подкрепа се организираха многобройни шествия и демонстрации в цялата страна. Гръцкото правителство пое разходите по нейното лечение и й предостави апартамент. Правосъдието обаче се оказа безсилно да намери нападателите й.

 

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus