Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Двама българи загинаха при вихрушка

26 Март 2009 / 10:03:08  GRReporter
2716 прочитания

Трагично загинаха двама българи, които са се придвижвали с личния си автомобил, когато той е бил повлечен и захвърлен върху авто-къща от появилата се изведнъж вихрушка. Инцидентът се е случил при село Неа Манолада на полуостров Пелопонес.

Освен двамата убити, тежко ранен е и третия пътник в автомобила – жена от български произход, е била закарана в най-близкия лечебен център. Състоянието й е кризисно, но докторите се борят, за да спасят живота й.

Според начална информация, автомобилът се е движел по старата магистрала от Патра към Пирги и на пътя между селата Неа Манолада и Варда е бил ударен от вихрушката. Тя е изкоренила дървета и електрически стълбове и е повлякла множество автомобили, в резултат на което областта е опустопшена като след бомбардировка. Изпочупени са стъклата на множество магазини и къщи и са завлечени покривалата на парниците. Преди да се появи вихрушката е валяла силна градушка.

Малко преди да се започне вихрушката в село Варда се е провеждало празничното шествие на учениците. Кметът на Неа Манолада Андонис Серетис заяви: „Добре че беше свършил парада и децата се бяха прибрали по къщите си.” Поради вихрушката е прекъснато електричеството в областта.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus