Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Елефтерия Елефтериу ще представя Гърция на Евровизия с “Афродизиак”

13 Март 2012 / 12:03:02  GRReporter
3934 прочитания

Елевтерия Елефтериу е младата изпълнителка, която ще представи Гърция на тазгодишния конкурс Евровизия в Баку. Песента й се казва “Афродизиак” и се оказа безспорен фаворит в надпреварата. Музиката и стиховете на гръцката песен са творение на Димитрис Стасу, Микаела Стенстрьом и Даяна Луф. Тя плени сърцата на журито и публиката в River West Mall, където се проведе финала за избор на гръцка песен. На него присъства и българската участничка в конкурса Софи Маринова, която изпълни песента си “Любов без граници”. Софи спечели гръцката публика и нейните аплодисменти с гласовите си данни, непринуденото си поведение и милото си отношение към феновете от местния клуб на Евровизия.

Елефтериу е на 23 години и е позната на гръцката публика от предаването X-Factor 2. Тя може да не спечели първо място на конкурса преди няколко години, но бе забелязана от продуценския екип на звездния Сакис Рувас. След напускане на телевизионното шоу, тя подписва договор със SONY BMG Гърция и взима участие в концертите на Сакис в "S CLUB". През февруари 2010 тя издава първата си песен, озаглавена "Център на света". През август същата година Елевтерия влиза в концертната схема на любимия на Софи Маринова гръцки изпълнител  Никос Вертис, с който тя дели сцена до октомври 2010 в известен клуб в Солун. След това представя втория си сингъл в поп-рок стил “Когато намалим светлината” и тръгва на турне с Вертис в Европа и Австралия. Universal Music Гърция забелязва младия талант я прави част от екипа си през есента на 2011.

За разлика от други години, тазгодишният конкурс за избор на гръцка песен се направи с възможно най-нисък бюджет, което не отне от бласъка на събитието. Националната телевизия ЕРТ предостави правата за провеждане на конкурса на Universal Music Гърция. Те приеха поканата на един от най-новите търговски центърове в Атина да приюти събитието, а публика можеше да бъде всеки клиент на мола, който е направил покупки над 30 евро в последната седмица.

Най-сериозни критики отнесоха двамата домакини на събитието, които са популярни гръцки радио - Мария Козаку и Георгиос Франдзескакис. Феновете на Евровозия разкритикуваха сериозно неофициялното им облекло и липсата им на рутина пред телевизионните камери. В коментарите в социалните най-често се отбелязваше, че Козаку и Франдзескакис не можеха да кажат нито една реплика без да погледнат в записките си и очевидно не знаеха имената на участниците в конкурса, както и на Софи Маринова.

Категории: Медийни вести Евровизия Гърция Софи Маринова Елевтерия Елефтериу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus