Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките спортисти, които се състезават днес в Лондон

28 Юли 2012 / 16:07:01  GRReporter
2924 прочитания

Гръцкото участие на Олимпийските игри в Лондон 2012 започва днес, като доста гръцки спортисти и спортистки се хвърлят в битката за жадуваните медали.

В 12:00 на обяд Янис Тамуридис участва в състезанието по колоездене за издръжливост, като целта му е достойно представяне сред титаните в дисциплината.

По същото време започват и квалификациите по плуване в Aquatic Center. Янис Дримонакос, който се завръща на Олимпийските игри след 8 години, участва в състезанието на 400 метра свободен стил, с цел да се класира за финала тази вечер (22:00). Дримонакос се състезава в 12:15 в седми коридор. В квалификациите на 100 метра бътерфлай за жени участва Кристел Вурна. 20-годишната плувкиня има за цел да се класира за полуфинала тази вечер (21:40). В 14:00 се състезава Панайотис Самилидис в дисциплината 100 метра бруст.

Програмата по плуване приключва с щафетата 4Χ100 метра свободен стил жени. Нора Драку, Теодора Ярени, Нери Нягуара и Кристел Вурна (резерва – Марта Маца) плуват в 6 коридор и ще се опитат да постигнат възможно най-добрия резултат, защо не и нов републикански рекорд.

В състезанията по гребане, които се провеждат в Итън Дорни, извън Лондон, участват днес Никос и Апостолос Гудулас (14:20). Противници на гърците са отборите на Германия, Италия и Великобритания, като първите три се класират за полуфинала в сряда (1 август).

В залата «Норт Гринуич Арена» се провеждат квалификациите по спортна гимнастика за мъже, като спортистите са разделени на три групи. Във втората, която започва в 17:30, се състезават Власис Марас и Василис Цолакидис.

Гръцкото участие за деня приключва късно вечерта (23:00), със състезанието на Вики Арванити и Мария Циарциани в турнира по бийчволей. Гръцката двойка ще се изправи срещу Кунз/Зумкер от Швейцария, и в случай на победа ще се класира сред 16-те най-добри отбора на Олимпиадата.

Междувременно Германският Олимпийски Комитет изрази възмущението си за това, че неизвестни хакери качиха в Twitter в акаунта на Наташа Келер, знаменосеца на немския олимпийски отбор съобщение, обиждащо гръцките спортисти. В съобщението се казва, че в Олимпийското село може да се видят „боси гръцки спортисти”, явно с намек за трудната икономическа ситуация в Гърция.

"Възмутително е неизвестни хакери да очернят гръцко-германските отношения. Който стои зад това действие би трябвало да се срамува. Това е жалко действие, което не би трябвало да се коментира повече", посочи Микаел Феспер, директорът на Германския Олимпийски Комитет, който уведоми гръцката олимпийска мисия за инцидента.

 

 

 

Категории: Олимпийски игри гръцки спортисти колоездене плуване гребане бийчволей
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus