Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

И атиняните ще се пързалят със зимни кънки

06 Март 2009 / 19:03:06  GRReporter
2993 прочитания

Първата зимна пързалка в Атина е вече факт. Тя се намира в един от луксозните квартали на Атина – Глифада, който е известен с  летните крайбрежни барове, клубове и кафета. Към горещите точки на района вече е прибавено и това свежо място за небрежно спортуване и забавно прекарване на свободното време, чието име е “Glyfada on ice”.

Пързалката е разположена на площ от 510 кв.м. в най-оживената част на квартала и е направена по специална технология, която задържа повърхността заледена дори в градове с мек климат през цялата година като Атина. Интересен факт е, че тези конструкции се сглобяват само за една нощ.

Зимната пързалка заема баскетболното игрище в Затворения басейн Palais de Sport и е заобиколена от зеленина. Тя ще бъде отворена всеки ден до средата на месец май от 11 сутринта до полунощ. Кънки и аксесоари за хокей на лед е могат да се наемат на място.

На новата пързалка ще се организират демонстрации по хокей на лед, фигурно пързаляне, а инструктори по пързаляне със зимни кънки ще дават уроци за начинаещи. Победителката за Гърция по фигурно пързаляне за младежи Георгия Галани е една от първите, които изпробваха леда на терена.

За тези, които желаят да организират партито си в по-екстремна обстановка е възможно да резервират пързалката в Глифада за едно незабравимо “Party on Ice.”

В момента фирмата, която е вдъхновила създаването на зимни пързалки по топлите кътчета на планетата, моделира най-дългата ледена писта в света. Пистата ще бъде направена в Холандия и е с дължина цели пет километра, а за построяването й ще бъдат използвани 30 000 кв.м. лед.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus