Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ignite Athens – изобретателите срещат инвеститорите

13 Септември 2012 / 14:09:50  Виктория Миндова
1461 прочитания

Ignite Athens ще даде възможност на 20 млади изобретатели да споделят идеите си за пет минути в 20 слайда пред широка публика с потенциални инвеститори. Това е основната идея изразена в едно изречение на форума, който ще се проведе на 20 септември тази година в Атина. Революционното в сравнение с други бизнес форуми е начинът, по който ще бъдат представени идеите – всеки слайд ще се сменя автоматично на всеки 15 секунди. Лозунгът, който организаторите използват е “Осветли ни, но бъди кратък”. Идеята е да се представят кратко и ясно иновационни идеи, които могат да имат практическо приложение и да могат да се приложат в ефективен бизнес модел.

“Хората не трябва да се страхуват да споделят идеите си”, заявява инициаторът на събитието в Атина Панаьотис Цинис. Той е категоричен, че с отворен диалог, спор или креативна конфронтация може една добра идея да се развие и да стане чудесна бизнес възможност. “В Гърция трябва да се разчупят старите догми, че ако имам някоя добра идея трябва да я държа за себе си, за да не ми я открадне някой друг”, казва организаторът. Самият той е член на Европейския алианс за иновации и създател на Ignite Athens.

Петте най-добри идеи на атинското събитие ще спечелят възможността да представят своя проект на международното представяне Ignite Your Plan в Сан Франциско в САЩ. Той ще се проведе на трети и четвърти декември тази година. Там ще мерят сили с техни съмишленици от целия свят. Освен това ще имат възможност да вземат участие в тридневен семинар за създаване на бизнес план, практически знания как да направят блестящите си идеи в реални печеливши бизнес начинания.

В началния етап на подготовка организаторите са приели над 600 предложения за иновации. От тях са били отсяти първо 50, след което броят е бил намален до 20. Двадесетте презентации ще бъдат оценявани едновременно от отбрана комисия и от публиката в залата. Комисията е смесица от местни и чуждестранни специалисти. Между тях са бившата министърка на заетостта и икономиката Лука Каели, която е и преподавател по икономика в Атинския университет. Възможностите на бъдещите изобретатели ще се оценяват от представители на фирмата създател на идеята Ignite, O’Reilly, на Европейската комисия, както и Имрих Хламтак, който е председател на Европейския алианс за иновации.

Инициативата Ignite се провежда вече шест години. За първи път събитието се организира в Сиатъл, а след откритието на успешния формат за раждането на иновационни идеи се провежда в общо 120 различни градове в света. От Ignite са поели идеи едни от водeщите компании в света на новите технологии - Intel, O'Reilly, Microsoft, Google, Facebook, Oracle и PayPal.

Категории: АктуалноМедийни вестиСъбития ignite Athens иновации
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus