Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Kinect вече е на пазара в Гърция

10 Ноември 2010 / 21:11:09  Емануела Карастоянова
3398 прочитания

Не с геймпад, а със собственото си тяло могат да играят  деца любимите си видеоигри. Възможност за това дава последната дума на техниката, Kinect, продукт, който вече е достъпен в Европа, в това число и в Гърция. Новата система за игри дава възможност на ползвателите на гейм-конзолата Xbox 360 да станат от дивана и да се включат в играта физически. До неотдавна това звучеше като научна фантастика, но ето че вече е реалност благодарение на специалната камера монтирана над телевизионния екран.  Броени дни след като продуктът на Microsoft направи своя дебют на парти на Таймс Скуеър в Ню Йорк, той стигна и до Гърция за да радва деца... и възрастни. 

Още от първия ден от появяването си на гръцкия пазар Kinect събуди интерес. В късния следобед в магазин Плесио на Синтагма, с интелигентния екран се забавлява 8-годишната Галини. Малкото момиче маха с ръце и  крака и е напълно погълнато от заниманието си. Майка й, Александра Илиопулу я е довела в магазина за да разгледат новостите в областта на техниката. Докато Галини се заиграва с веселия екран, Александра разказва за това колко е важно децата да играят на компютърни или видеоигри. „Смятам компютърните игри за полезни. Децата се развиват. Развива се вниманието и съобразителността им. Учат думички на английски и най-важното, стават по-наблюдателни. Заедно с дъщеря ми играем на компютърни игри вкъщи и дори и по себе си забелязвам, че съм станала по-наблюдателна. Но важното е, разбира се, игрите да се играят с мярка..., а  не да се стои с часове пред екрана. Kinect със сигурност е едно много добро решение. Децата не седят с геймпад в ръка, а се движат. Много деца като седнат започват да ядат, което е вредно”-коментира майката.  Любимите игри на малката Галини са тип seek & find. Kinect обаче прави своето... Алексанра е убедена, че продукът ще има огромен успех и признава, че с удоволствие би го купила на детето си ако имаше финансовата възможност.

Kinect както и PlayStation Move на Sony имат за цел да повторят успеха на Nintendo Wii, който първи въведе технологията за управление с движение на тялото.
Според IDC до края на годината Kinect ще продаде от 2 500 000 до 3 000 000 бройки. Оценките на Microsoft  са още по-смели. От фирмата предвиждат продажбите да стигнат от 3 000 000 до 5 000 000 бройки.   
Kinect, конзола Xbox 360 4GB и една игра Kinect Adventures се съдържат в пакет на цена 309 евро. Тези, които вече разполагат с козола Xbox 360 могат да си купят  Kinect за 159 евро.

Игрите, които могат да бъдат закупени са повече от 15 вида, а цената им е около 50 евро. Сред тях са Kinectimals, Kinect Sports и Kinect Joy Ride.

 

 

Категории: Kinect Гърция игри движение жестове техника Microsoft
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus