Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Конни състезания като VIP хепънинг

07 Октомври 2007 / 09:10:33  GRReporter
3511 прочитания

В съзвучие с древния олимпийски принцип, че важно е участието преминаха първите конни състезания на името на Христина Онасис, чийто връх бе снощи с връчването на голямата награда на нейно име. Състезанието премина при отлична организация, пълни трибуни, бляскава обстановка и напрегната надпревара. Великолепието на Олимпийския център по конен спорт в атинското предградие Маркопуло бе допълнено от елита на световния конен спорт – олимпийски, световни и европейски шампиони в различни категории, ветерани на спорта, светски личности, фенове на конете или деятели на Световната федерация по конен спорт. Не липсваха и известни имена от Гърция – новият министър на туризма Арис Спилиотопулос, председателят на Гръцката федерация по конен спорт Исидорос Кувелас, директори на банки и благотворителни организации. Събитието бе предавано директно по Eurosport в 59 страни.

Безспорно най-голям интерес предизвика присъствието на семейството Атина Онасис и Алваро де Миранда Нота, под чиято егида се провежда състезанието. Това е една от много редките визити на Атина в Гърция. Тя не успя да участва като състезателка в него, тъй като конят й се е контузил. Съпругът й, който е олимпийски бронзов медалист от игрите в Сидней през 2000 година, се класира 15-ти. „Атина има много затворен характер и е срамежлива”, с тези думи Алваро обясни отсъствието на единствения потомък на легендарния Аристотелис Онасис от пресконференциите и връчването на наградите. „Тя се смущава от преувеличения медиен интерес към нея. Всъщност ние искаме да използваме този медиен интерес към нас, за да популяризираме ездата като спорт. Надяваме се догодина Атина да се състезава заедно с мене на тези игри”, допълни още зетът на Онасис. Той е подал документи за получаване на гръцко гражданство и има желание да се състезава с цветовете на Гърция. Получаването на гръцки паспорт е въпрос на време за Алваро. Твърди, че чувства страната като своя втора родина и когато с Атина имат деца, искат да ги отгледат тук.

В състезанието за купата на името на Христина Онасис участваха олимпийският и световен шампион от Германия Лудгер Биърбаум, олимпийският шампион от Бразилия Родриго Песоа, който се класира 14-ти, европейската шампионка от Германия Мередит Михаел Биърбаум, която се класира трета, британецът Ник Скелтън, който завърши втори и много други ездачи, които се намират в първите 40 на ранг-листата на Световната федерация по конен спорт. Купата на името на Христина Онасис и награда от 100 000 евро спечели холандецът Алберт Зоер. Българинът Александър Няголов се класира 20-ти, в състезанието участваше и конят Ад Кирфа, притежание на Атина Онасис, чийто ездач Педро Коста от Бразилия зае 21-во място. В състезанието взеха участие и всички елитни гръцки ездачи, от които най-добре се представи Андонис Петрис, 22-ро място, който през 2004 година стана първият гръцки състезател, успял да се класира за финал на Олимпийски игри по езда с препятствия.

Както всяко конно състезание, така и игрите в памет на Христина Онасис бяха освен спортно, и светско събитие. Организаторите от Гръцката федерация по конен спорт се бяха погрижили за всичко еобходимо за един изискан VIP хепънинг. Те първо представиха Олимпийския център по конен спорт в отлично състояние с много зеленина, но и с няколко изискани ресторанта, с изложбени зали за живопис и скулптура, естествено с водеща тема конете и състезанията с тях, а също и с щандове на световно известните фирми, които произвеждат облекла и аксесуари за конен спорт. Организаторите удържаха на думата си и предложиха отлични развлечения за деца – международна изложба на кучета, стрелба с лъкове, игри. Няколко понита бяха на разположение на малките посетители да направят първите си стъпки като ездачи.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus