Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

”Летяща” атлетическа седмица

03 Април 2009 / 18:04:20  GRReporter
1296 прочитания

Лидия Ступел

Стажант-репортер

Много полети ще има тази седмица, тъй като много групи с атлети заминават за Кипър, където ще останат до Великден за важен стадий на подготовката им. Освен заминавания ще имаме и завръщения, като това на Пиги Деведжи, бронзовата олимпийска шампионка от Пекин 2008, която я очакваме в петък или събота да се завърне в Гърция от Африка, където се намира сега.

 

На три „дози

Първите атлети, които ще заминат за Кипър ще са групите на Гиоргос Цугос и на Георгиос Помаски , които ще вземат с тях  скачачите Коста Баниоти, Вула Папахристу, Тасо Макриникола, Марула Папагеоргиу и Антони Мастора. Ще останат в Кипър до Страстната седмица за една обща тренировка по скокове. На 5-ти април ще замине и групата на Плутархос Сарсланидис. Една седмица след това ще последват и доста спринтьори, като миналогодишният шампион на 100м. Манолис Куцуклакис.

 

Завръщането на Пиги

По същото време в края на седмицата се очаква завръщането на Пиги Деведзи от Сенегал. Бронзовата олимпийска шампионка от Пекин 2008г. по троен скок от десет дни се намира в Дакар, където IAAF е построила един нов спортен център за атлети с високи успехи и гъркинята-шампионка прие поканата да направи там една мини подготовка. На края на седмицата ще се върне и ще продължи тренировките си в Атина. Тази година тя ще се състезава на малко но важни състезания, на които ще се съсредоточи най вече върху тройния скок и по малко върху дългия скок.  Иска да продължи да взима медали на големи състезания, но понеже е един труден сезон с много неочаквани промени, ще се предпази за няколко важни състезания преди  световното първенство в Берлин.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus