Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Модата е нещо, което не се прави от всички

08 Август 2011 / 09:08:27  GRReporter
3605 прочитания

Илиана Боянова
      Лято е. Време е за почивка и забавление. Всяка жена би желала да промени външния си вид с една лека прическа или хубав маникюр. По време на ваканцията  искаме косата ни с малко усилия да изглежда добре. През летния сезон трябва да полагаме и специални грижи за нея.   GRReporter се обърна за съвет  към  известния коафьор Георгиос Дукас. Той е управител на съвременен и модерен фризьорки салон в центъра на Атина и участва с негови работи в  много реклами, видео клипове и представления.

    Кои са линиите в прическите и цветовете за лято 2011?

    Навлязоха късите коси. Много модерна е късата коса. След 2010 когато беше модерно карето, големите стилисти предложиха по-късите дължини.
В цветовете се наложиха червеното и медните нюанси. Лично аз  не препоръчвам червено и медни тонове за лятото, но всички всички модни списания и по всички големи модни подиуми дизайнерите лансират своите предложения с модели с червени и медни нюанси на косите. ''Hot'' за този сезон е много късата коса, отстрани почти обръсната. Плътни и дълги бретони. Могат да бъдат на едната страна или да имат асиметрична форма. Силни цветове  като огнено червено и медни тонове.Така че колкото по-къса е косата, толкова по-модерно за лято 2011.

    Някой съвети как предпазим косата от катастрофалните последици на лятото?

    Добре е да направим  предварително дълбоко подхранване на косата.
Тя трябва да се измива с нормална вода  след плаж. Не е задължително измиването със шампоан. Необходимо е да поставим балсам или подхранващ крем.Например, измиваме косата добре с вода,  поставяме някакъв подхранващ крем и я оставаме така. Или може след измиване с вода да поставим балсам, който след това изплакваме. Препоръчвам да не се ползва шампоан при  миенето на косата, за да може да остане мазнина в корените. Така мазнината  постепенно ще падне към краищата на косата. По този начин се предпазва косъмът. Винаги, преди да изложим косата под влиянието на слънчевите лъчи трябва да сме поставили някакъв продукт за предпазване.

    Вашите предложения за лятото?

    -Жените с прави коси трябва да измият  добре косата с вода и след това да поставят подхранващ крем. Да изсушат косата  с предната част сешоара, насочена надолу. Не препоръчвам да се ползва четка. Така резултатът е по добър. Прическата има по-добре изразени носове в краищата. Косата остава на отделни  кичури, а  при ползване на четка косата остава косъм по косъм.

    -Жените с къдрави коси след измиване и подхранващ крем трябва да поставят омекотяваща  пяна за коса. Хващаме с пръсти  по отделно всеки кичур и го завъртаме към вътрешната страна.Така се оформят леки и естествени букли. Всичко това правим докато косата е влажна. След това я оставаме да изсъхне по естествен начин. Не препоръчвам сешоар. Колкото повече я изсушаваме със сешоар и я докосваме с ръцете толкова  повече косата се къдри.

    -За излизане вечер предлагам косата да бъде събрана. Може да се отиде в салон или да го направят сами. Аз препоръчвам  да го направят сами, защото така ще изглеждат и по небрежно през лятото. Косата се събира с един ластик. Оформя се една плитка. Хваща се косата в края на плитката, обръща се  и се прекарва през ластика. Образува се една красива панделка.

    Красивият маникюр и поддържани нокти винаги правят добро впечатление. Ето и съветите на специалистите от салона на Георгиос Дукас за този сезон.

    Кой са тенденциите и какво се предпочита за лято 2011?

    Преобладават силните тонове като цвета на динята, портокалово-златисто и много зелено във всички нюанси. Жените  търсят повече силни тонове  за през лятото, защото така  изпъква повече летния слънчев загар. За лятото не се предпочита много дизайна върху ноктите. Преобладаващата  тенденция във формата на ноктите е къси и четириъгълни. Подходящи за летните почивки са  UV лаковете.Те се запазват за около три седмици.

    Модерно е, искам да го направя но не ми отива. Бихте ли искали да дадете някакъв съвет?

    Модата идва отминава и отново се завръща. Нещо, което го правят всички спира да е мода. Мода за мен е нещо, което не се прави от всички. Нещото в самото начало, когато се заражда. Да прави някой нещо, което е модерно не играе роля само да му отива, но трябва да може да го подкрепи със своя стил. Ако му отива, но не може да го подкрепи това е един неуспех. Ако не му отива, но съумее да го подкрепи стилово това пак има своята симпатия. Моето мнение е че всеки би трябвало да се съобразява с това какво му отива, а не само с това какво е модерно. Ако някой обаче се чувства добре да направи това, което е модерно, съгласен съм да го направи. Независимо, че не отива на неговите черти.

Категории: Георгиос Дукас коафьор коса поддържане лято медни и червени оттенъци братон
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus