Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос на две крачки от титлата по волейбол

29 Април 2009 / 08:04:20  GRReporter
959 прочитания

Иван Колев

 

Решителна крачка за спечелване на тазгодишния волейболен шампионат на Гърция направи Олимпиакос с категоричната си победа с 3:0 (22:25, 20:25, 27:29) над Панатинайкос снощи в Глифада. Тази победа на червенобелите даде огромно психологическо преимущество на отбора. Очевидно в по-добра форма, играчите на Андерс Кристиянсен не оставиха никакви надежди на зелените.

Първата третина на мача започна без характерното опознаване, понеже двата отбора се познават достатъчно добре. В по-голямата част от гейма играчите на Олимпиакос контролираха играта.   Отборът на Андерс Кристиянсен още в началните минути заложи на агресивната игра, с Василис Курнета и Милкович. Това утежни много играта на зелените при посрещането на топката. Червенобелите определено бяха по-зрелият отбор и с разнообразна игра в отбрана и нападение достигнаха до логичното 22:25

Във втория гейм Панатинайкос направи промени в основния състав, с което съществено се подобри качеството на играта. Със силна начална серия на Агамез зелените поведоха с 4:0 още в началните минути на гейма. Преднината обаче бе стопена бързо с няколко последователни грешки на зелените, които дадоха възможност на Олимпиакос за пробив в резултата при 4 - 4. С по-разнообразна игра и натиск отборът от Пирея бе доминиращ и втората третина завърши при резултат 20:25.

Третата третина гостите започнаха вихрено и за кратко време резултата стигна 6/1. Сметките им за малко да се окажат грешни...Зелените рискуваха в началния удар, имаха по-изненадващи решения в атака, успяха да обърнат играта и достигнаха до изравняване в резултата при 17/17 и да поведат с 21/20, но силите им стигнаха до тук.

С по-разнообразна и приятна за гледане игра отборът на Андерс Кристиянсен постигна една много важна с оглед крайния резултат победа, която ги доведе на две крачки от титлата. Следващата среща между двата отбора ще се проведе в четвъртък (30/04) в Ренди.

 

Панатинайкос: Псарас, Агамез, Андре, Ерп, Андреадис, Панталис, Стефану, Депестел, Дон, Хаджиантониу, Ейс, Лапас

Олимпиакос: Курнетас, Милкович, Ривера, Джурич, Хоф, Пападимитриу, Карипидис, Христофиделис

 

Категории: Волейбол Спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus