Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос на върха на гръцкия баскет

03 Юни 2012 / 15:06:25  GRReporter
1456 прочитания

«Червено-белите» победиха на Стадиона на мира и приятелството отбора на Панатинайкос с 82-76,  в петия и последен кръг на гръцкия шампионат. Така Олимпиакос приключи една изключително успешна година, след победата и на финала на Евролигата в Истанбул.

Капитан и най-резултатен играч на «червено-белите» беше Василис Спанулис, който с 24 точки доведе тима до победа.

Отборът от Пирея имаше стабилна преднина през първите минути на мача, като разликата достигаше +16. «Зелените» обаче отговориха чрез Калатис (17 точки) и Перпероглу (11), останаха в игра и намалиха разликата до 4 точки (80-76) малко преди края на мача.

Точно тогава обаче играчите на Душан Ивкович се стегнаха и в крайна сметка достигнаха до втората си голяма победа през тази година, която може би за феновете, ръководството и отбора на Олимпиакос е дори по-важна.

Панатинайкос стоеше добре на игралното поле, намираше решения и стигна до 9-6  през първите 5 минути, домакините обаче си върнаха преднината, която достигна +7 (18-11) преди края на първата четвърт, благодарение и на някои грешки на Перпероглу.

Душан Ивкович вкара Ло във втората десета, за да освободи Спанулис, домакините тичаха здраво, и резултатът не закъсня: Олимпиакос поведе с 30-20, а в съчетание с грешките на Панатинайкос и наказателните удари разликата достигна +16 (48-32). Преди почивката резултатът беше 48-36 в полза на Олимпиакос.

Желко Обрадович създаде доста проблеми на Хайнс, «зелените» затегнаха отбраната си и разликата постепенно се стопи, за да достигне -3, но три точки, спечелени от Слука дадоха глътка въздух на Олимпиакос.

Едновременно с това Дорси и Ло помогнаха съществено, за да може след 13-0 за гостите «червено-белите» пак да дръпнат с добра разлика (55-47). След отбелязването на три точки от Спанулис резултатът стана 66-55, а след още толкова разликата се увеличи още повече (+15, 70-56) в края на третата част.

С трите точки на Андич разликата между двата тима намаля до 75-59, 8 минути преди края, а Обрадович мобилизира Батист, Диамандидис и Ясикевициус. С трите точки на Диамандидис разликата между двата тима се стопи до под 10 точки (77-68), нови три точки на Перпероглу промениха резултата на 78-71 4 минути преди края на мача, а пак той намали разликата още повече (80-76) 2 минути преди края на срещата.

Приндезис обаче със силен забив след наказателен удар на Папаниколау оформи окончателния резултат 82-76, който не се промени до края на мача, тъй като всички следващи опити на Панатинайкос се оказаха безуспешни.

 

 

Категории: баскетбол Олимпиакос Панатинайкос победа Евролига шампион
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus