Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Панатинайкос - Олимпиакос 80 на 70 за купата на Гърция по баскет

24 Февруари 2009 / 11:02:45  GRReporter
1475 прочитания

 

Лидия Ступел

Стажант-репортер

Никой не може да се сравни с него. Панатинайкос победи Олимпиакос с 80- 70 на стадион Елинико и успя да вдигне Купата на Гърция, първата титла за сезона и така прибави още една славна страница в голямата си история. Зелените взеха 12-ата си купа на шампионата на Гърция и 46-ата титла и продължават да маршируват към пътя на успехите.

Разбира се. вчерашният финал имаше име и то беше Димитрис Диамандидис. Диамандидис, който вчера стана капитан на отбора на Панатинайкос успя да отбележи за 2 минути девет точки и да парализира  напълно Олимпиакос с още осем рибаунта и пет асистенции. Това беше една феноменална поява на една от най големите звезди на гръцкия баскетбол.

Диамандидис обърна резултата от 64-63 за Олимпиакос на 72-64 за Панатинайкос и всъщност реши по този начин финала и изпрати съотборниците си на 12-ото небе, толква колкото и са купите им. Той беше играчът, който помогна на Панатинайкос да надмине Олимпиакос с пет точки в един много труден момент в третия период.

Диамандидис през цялата игра отиваше до коша, приключваше фазите и даваше кураж и енергия на съодборниците си. През четвъртия период стигна до целта си - да вземе отборът му титлата. Панатинайкос доказа, че може да се измъква от трудни ситуации и да налага неговата игра на терена. Разликата междо двата отбори е, че Панатинайкос доказа че може да печели титли. Зелените отпразнуваха победата си с всички привърженици, които се намираха на стадиона, за да ги подкрепят.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus