Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Пет месеца тъне в пълен мрак случаят на Константина

28 Май 2009 / 16:05:16  GRReporter
1704 прочитания

Пет месеца минаха от вечерта, когато Константина Кунева бе залята с витриол в опит да бъде убита и до днес не е направена нито крачка напред в полицейското следствие за откриването на извършителите.

Вчера адвокатите на г-жа Кунева Костас Пападакис и Дафни Вайану, подадоха жалба за втори път през последните два месеца срещу сериозното забавяне на полицейското разследване, както и на процедурата по разпитване на свидетели. В резултат на забавянето случаят е зациклил, престъпниците са свободни и необезпокоявани, а чистачките, които работят в метрото и членуват в Синдиката на чистачките и на домашните помощници, са преследвани от непознати лица и получават анонимни заплахи по телефона.

Адвокатът Костас Пападакис отбеляза, че едва вчера е научил, че делото на Константинка, откакто бе задържан 48- годишният албанец през февруари вече не е в ръцете на главния следовател Елефтериос Георгилис, тъй като е било поискано от албанеца, за да му бъде върната шофьорската книжка. Вследствие на това, че делото се намира в прокуратурата, според закона всички разпити са били замразени, докато делото не се върне обратно в ръцете на главния следовател.

От своя страна адвокат Дафни Вайану изяви убеждението си, че има достатъчно доказателства, които могат да се използват по случая, но въпреки това не е направено абсолютно нищо. Освен това запита защо след разпита на Константина Кунева на 23 декември, когато здравословното й състояние е било много лошо, сега никой не се е заинтересувал да се срещне със синдикалистката, която вече може да комуникира много по-добре.

„Сега е необходимо да се проведе една по-качествена следователска работа. Трябва да оценим факта, че случаят придоби символично значение за цялото общество. Не може и не трябва да бъде подценено това” подчерта г-жа Вайану.

Д-р Савас Михаил каза, че здравословното състояние на Кунева се е подобрило, но все още не са отстранени всички опасности. Синдикалистката ще трябва да бъде подложена на серия от пластични операции на лицето и манипулация на дясното око.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus