Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Приключи Европейското първенство по билярд

22 Юли 2009 / 10:07:17  GRReporter
1639 прочитания

Диляна Иванова

Новият шампион в категорията Cadre 47/2 e Фредерик Кодрон, Белгия. Със сребърно отличие се отличи – Хавиер Гретиланд –Швейцария и третото място е за Патрик Ниесен, Белгия и Марек Фаус, Чехия.

Състезанието се проведе в билярд клуб Бараж в Атина и бе организирано от спортния директор на Федерацията по Билярд- Макис Пападопулос.

В първенството взеха участие повече състезатели от очакването, 60 души от 10 държави. Многобройни бяха представителите на Франция и Белгия. Игрите започнаха с квалификационни срещи, за да може да се стигне до финала, където играчите на билярд с по-добро класиране в ранглистата влязоха директно.

Изненадата на това първенство е отборът на Чешката република. Шампионът на тази страна, Марек Фаус предложи наистина добра игра, много стил и техника, което го направи любимец на публиката.

На финална среща присъстваха повече от сто спортни фенове и екип на Нова Спорт отрази събитието. Един срещу друг застанаха Фредерик Кордон и Хавиер Гретиланд. Резултат 300 – 28 / 2 innings.

Категории: Билярд Спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus