Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Свободен е обвиняемият за нападението срещу Кунева

26 Февруари 2009 / 17:02:54  GRReporter
1864 прочитания

 

След като даде показания пред 13-ия следовател си 48-годишният албанец, който бе обвинен за нападението с витриол над Константинка Кунева на 23 декември, бе оставен на свобода без ограничения.

Според неговия адвокат г-н Дзамбазис, обвиняемият отрича да е извършител, но твърди, че познава Кунева, защото са колеги и е искал помощта на Профсъюзът на чистачките, за да си получи парите, които му дължали работодателите. Полицията избърза да го арестува и принизи този сериозен инцидент до обикновена схватка между чужденци. Според полицията, телефонното обаждане е станало преди да се разбере за случилото се, а в началото обвиняемият дори е отричал да се е обаждал.

След като го разпитваха два дни от полицията заявиха, че албанецът е единият от двамата извършители и престъплението не е на лична основа, но пък вчера 13-ият следовател го е остави на свобода.

Мъжът е работел като чистач, но в момента е безработен. Той си е търсел работа и е женен с две деца. Самата Кунева го оневини като каза, че от описанията си личи, че лицето му не прилича на това на мъжа, който й е препречил пътя през онази вечер. В показанията си Кунева казва, че онази вечер докато се е прибирала към дома си „един мъж на около 50 до 60 години, модерен, с тъмна дълга коса...”.

Обвиняемият твърди, че по време на нападението си е бил вкъщи, но е скрил от полицията, че се е обадил на Кунева, защото се е уплашил. На негова страна свидетелства и Влася Папатанаси – секретарка на профсъюза, която каза, че го познава и че е член на профсъюза и „не вярва той да е извършителят.”

В същото време колеги на Кунева окупираха офисите на метрото като поискаха администрацията да осъди договорите с фирмите-посредници и да наеме персонал на постоянни договори.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus