Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

U2 експериментират със звука в новия си албум

08 Април 2011 / 08:04:19  GRReporter
1328 прочитания

Може би едно от най-чаканите и дългообсъждани заглавия за сезон 2011 на музикалната сцена е новият проект на U2. Предстоящият албум на бандата ще има „футуристично" звучене, сподели продуцентът RedOne. Гуруто на звука, който стои зад вечно провокативната и неуморима Lady Gaga, заяви, че 13-ата тава на ирландците ще има сай-фай привкус.

„Нахвърлили сме няколко идеи, но не знаем колко от тях ще видят бял свят", каза продуцентът пред Billboard.

„Те имат много специален начин на работа. Една песен никога не е напълно завършена до деня преди излизането на албума. Затова и никога не знаеш. Боно определи проекта като футуристичен, U2 сай фай или нещо подобно. Така го описа той, аз самият още не мога да го определя."

RedOne обясни още, че голяма част от парчетата, както и  цялото звучене, са се родили от експериментиране на китара. „Аз съм китарист и заедно с Боно и Edge просто свирехме на китарите си, разменяхме си мелодии. Бяхме като няколко музиканта ,които импровизират. Беше страхотно", добави той.   

Категории: Музика Светски Лабиринт Музикални Пикантерийки U2
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus