Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

“Високи” успехи за гръцкия висок скок

15 Март 2009 / 14:03:44  GRReporter
1759 прочитания

Лидия Ступел

Стажант-репортер

Едно голямо браво заслужават кипъреца Кириякос Йоану и гъркът, Коста Баниоти, които зарадваха  сънародниците си на втория ден на Европейския шампионат в Торино.Кириякос успя да спечели сребърен медал на висок скок и доказа, че се намира в страхотна форма. Той успя да спечели още един медал на важна организация като тази за страната си със скок на 2.29м от първия си опит. Само Руснакът Ускоф скочи повече от него - 2.32м и взе златния медал.

Този медал е третият за кипъреца, тъй като има медал на Световния шампионат на закрито във Валенция, на Световния шампионат в Осака и сега този на Европейското първенство. Вече за да допълни колекцията си от медали иска един на Европейското първенство на открит стадион и един на Олимпийските игри...С тези два медала ще може вече да завърши кариерата си...Също така втори беше и Алексей Димитрис, който скочи същата височина при същия брой опити.

Колкото до младия спортист от Гърция Костас Баниотис единственото, което можем да кажем е че беше великолепен. Той не само успя да се класира на финала, но и спечели шестото място и дори за малко да вземе бронзовия медал. Скочи 2.29м на третия си опит и ако ги беше минал с първия опит, със сигурност щеше да спечели третото място. С този скок на тази височина успя да се класира за Световния шампионат, който ще стане лятото в Берлин. До него се намираше освен гръцкия състав и сестра му Йота с още четири негови приятели, които пътуваха от Гърция, за да го подкрепят.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus