Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Внучката на Чарли Чаплин ще бяга в 30-тия класически маратон

09 Ноември 2012 / 18:11:19  GRReporter
1532 прочитания

Внучката на Чарли Чаплин, Кира Чаплин ще е една от десетките хиляди участници в 30 Класически маратон, който ще се проведе тази неделя в Атина. Тя ще вземе участие в дистанцията 5 километра и заявява, че се чувства много горда, че може да стане част от спортното събитие.

26 хиляди ентусиасти и професионални спортисти ще се включат в надпреварата, която тази година е посветена на стогодишнината от рождението на гръцкия политик, атлет и борец за мир Георгиос Ланбракис. Доброволците в организацията са над 1800, а работещите за събитието са 4000 души. 160 автобуса ще превозят участниците в маратона.

Класическият маршрут ще започне в девет часа сутринта от района Маратон. Участниците ще започнат надпреварата от същото място, от което през 496 пр.н.е. вестоносецът Фидипид е тръгнал, за да измине 42 километра до Атина и обяви края на гръцко-персийската война, след което издъхнал.

Рекордът в новата история на класическия маратон е два часа , десет минути и петдесет и пет секунди. Най-доброто време е достигнато от Стефанос Баланатис, олимпийски шампион от игрите в Атина през 2004.

Маршрутът за 10 километра започва в 9:15 часа сутринта от стадион Калимармаро. От същото място започва и пет километровия маратон, но 45 минути по-рано. По-кратките маршрути ще минат покрай военния музей в Атина, парламента, Акропола и обратно към стадиона. По последна информация в бягането ще се включат и 50 ентусиасти от Ню Йорк, които не успяха да пробягат маратона в Манхатън поради разрушенията нанесени от тайфуна Санди.

Класическият маратон в Атина поддържа и благотворителна програма в подкрепа на хората в неравностойно положение. Средствата, които ще се съберат са ще отидат за дарения към различни неправителствени организации - “Лекари на света” и “Стъпка напред за деца с инвалидност”, MAKE A WISH HELLAS и Асоциацията за помощ на хората с мускулна дистрофия. Специалистите съветват участниците в маратона да са екипирани с подходящи за бягане спортни дрехи, удобни маратонки и да не наблягат на скоростта.

Категории: Спорт класически маратон Атина бягане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus