Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

YouTube прекъсна интернетно предаване на Златна зора

21 Юни 2013 / 17:06:38  GRReporter
1502 прочитания

Първото интернетно предаване на Златна зора с водещи двамата депутати Илиас Касидиарис и Илиас Панайотарос бе премахнато от страницата на социалната мрежа за свободно разпространение на видео материали YouTube. Като причина за мярката от мрежата са посочили „не спазване на местното законодателство”. Малко по-късно и другата разпространена социална мрежа за споделяне на видео Dailymotion.

Това разяри членовете на екстремно дясната партия, които издадоха съобщение, в което твърдят, че предаването ще продължи да се излъчва чрез друга електронна страница.

Правилата за ползване на услугите и съдържанието на видеоматериалите в двете мрежи са много строги, затова прекъсването на предаването на златнозорците бе прието като напълно очаквано от коментаторите.

От партията са ядосани за забраната и я описват като „абсолютна изолация на националистическото движение”. В съобщението се посочва:

„Пълната изолация на националистическото движение от всички медии за съжаление стигна и до интернет пространството. Затова първото политическо предаване на Златна зора, което бе излъчено снощи чрез интернет бе премахнато от YouTube, поради не спазване на местното законодателство. Какво друго ще измисли световната система, за да ограничи неимоверния възход на Златна зора?”.

Няколко часа по-късно мрежата Dailymotion също сне предаването и си навлече гнева на златнозорците. Във второто съобщение по този повод от партията посочват: „Въпреки неприемливите и недемократични действия на YouTube и Dailymotion интернетната телевизия на националистическото движение ще продължи да се излъчва нормално чрез друг сайт”.

В същото време депутатката от Демократичната левица и преподавателка по история Мария Репуси внесе в министерството на образованието писмо във връзка с навлизането на Златна зора и нейните фашистки практики в учебните заведения.

Писмото е подписано от университетски преподаватели – членове на Мрежата за практически упражнения в педагогическите факултети за предучилищно обучение. В него те твърдят, че в общински детски ясли и градини в различни краища на Гърция записванията на децата на имигрантите се извършват едва в началото на учебната година. Описват също един много скорошен случай в Солун, „когато група почитатели на Златна зора заобиколиха една майка и й казаха, че други родители и възпитатели са се оплакали от присъствието на детето й, което изповядва друга религия и не позволява на възпитателите да говорят за Христос”.

Преподавателите твърдят, че подобни сцени се разиграват в цялата страна и често не достигат до публичността, понеже заплашените родители се страхуват от по-лошо продължение на „забележките”. Затова предпочитат да оставят децата си вкъщи и не подават жалби пред компетентните държавни служби.  

Категории: Медии YouTube Златна зора интернетно предаване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus