Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Започва националният шампионат по гимнастика

08 Май 2009 / 17:05:25  GRReporter
1419 прочитания

Иван Колев

 

Вниманието на спортната общественост в Гърция през идващия уикенд 9-10 май ще бъде насочено към Солун, където в зала Микра ще се проведе националното първенство на страната по спортна гимнастика за мъже, жени, младежи и девойки. Първенството в Солун ще определи участниците в Средиземноморското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени, което ще се проведе в Пескара, Италия.

Три от големите имена на гръцката гимнастика - Василис Марас, Лефтерис Космидис и Василис Чолакидис, които триумфираха на европейско първенство в Милано преди месец, няма да вземат участие в първенството тази година. Участието в по-малко състезания ще даде възможност на спортистите да се съсредоточат върху промените в новите си изпълнения, а то ще им осигури повече победи на по-големи състезания. Гимнастиците вече са навлезли в подготовката за предстоящото световно първенство в Лондон през октомври.

“Намираме се в началото на четиригодишен цикъл на подготовка - заяви Димитрис Рафтис, треньор на европейския шампион Василис Марас и на националния отбор на Гърция. - Искаме Власис да има желание за победа и физическа издръжливост, когато националният отбор ще има голяма нужда от него”.

Бронзовият медалист от Европейския шампионат на земя - Лефтерис Космидис, няма да вземе участие в състезанието поради оплаквания от болки в кръста още повече, че е включен в отбора за Средиземноморското първенство в Пескара. Поради контузия в рамото Василис Чолакидис не тренира повече от месец.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus