Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърците купуват по 6 хиляди iPhones на ден

10 Октомври 2015 / 16:10:09  GRReporter
958 прочитания

Гърците за пореден път игнорираха рецесията и меморандумите и се втурнаха да си поръчват предварително и да купуват новите модели на iPhone, без да се притесняват, че това ще бръкне дълбоко в джобовете им.

Само вчера, през първия ден на продажба на гръцкия пазар, предварителните поръчки и закупуването на новите и по-скъпи модели iPhone 6s iPhone 6s Plus надминаха 6000.

В това число не влизат демонстрационните модели в магазините на компаниите за мобилна телефония или магазините за електроуреди. Показателен е фактът, че айфоните, предоставени на търговците на дребно за първия ден на продажби на гръцкия пазар, са се изчерпали.

Трябва да се отбележи, че Гърция този път е разполагала с 8000 бройки за продажба и това число ще се увеличи. Но дори и фактът, че от Apple са включили страната във втората вълна за продажби на нови айфони, означава, че Гърция е смятана за динамичен пазар въпреки кризата.

Полудяването по новите айфони не е гръцки феномен. От Apple вече обявиха преди няколко дни, че са продали 13 милиона в рамките на 3 дни.

Много от купувачите в Гърция вече си бяха поръчали апарати предварително в началото на миналата седмица или се бяха включили в списъците въпреки факта, че цената на айфона е висока.

Цените започват от 789 евро (без нов договор) за модела 6s, с екран 4,7 инча и памет 16 GB. За модела iPhone 6s с 64 GB памет цената е 899 евро, а с памет 128 GB – съответно 999 евро. За модела iPhone 6s Plus с екран 5,5 инча цената започва от 899 евро (16 GB) и достига до 999 евро (64 GB) и 1099 евро (128 GB).

Процесорът на новите айфони е с 70% по-бърз. Основната камера е с резолюция до 12 мегапиксела и предлага възможност за заснемане на 4K видео. Предната камера е с резолюция 5 мегапиксела.

Иновацията в новите модели е 3D Touch, на базата на което екранът реагира на силата, с която се натиска.

Новите модели се предлагат в 4 цвята – златен, графит, сребърен и цвят на розово злато. Трябва да се отбележи, че в Гърция през първата половина на годината над 60% от продадените мобилни телефони са били смартфони и броят им надминава 1 милион. Това е увеличение от 40% в сравнение със същия период миналата година.

Категории: айфони нови модели iPhone 6s iPhone 6s Plus продажби
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus