Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция официално протестира за американските визи

18 Октомври 2008 / 18:10:46  GRReporter
973 прочитания

            Гърция официално протестира в Белия дом срещу решението на президента Джордж Буш да не отмени американските визи за гръцките граждани. „Днес не е добър ден нито за Гърция, нито за гръцките американци. Страната ни трябваше да е първа в списъка за отпадането на визите”, заявил гръцкият посланик във Вашингтон Александрос Малиас лично на Джордж Буш и в присъствието на държавния секретар Кондолиза Райс и секретаря по вътрешната сигурност Майкъл Чертоф. Разговорът станал малко преди церемонията, на която американският президент обяви отпадането на визите за 6 източноевропейски страни и за Южна Корея.


            Според гръцките медии Буш е поискал обяснение от Чертоф, който заявил, че Гърция все още не е подписала няколко текстове и когато това стане, визите ще отпаднат и за гръцките граждани. Посланик Малиас категорично отрекъл това и казал, че „причината е другаде и всички знаем къде точно”. Атина смята, че неотпадането на визите за гърци е наказание за упражненото от нея право на вето за членството на Македония в НАТО. Гърция е единствената страна от старите членки на Европейския същз, чиито граждани все още се нуждаят от американски визи.


            По темата се е изказала и говорителката на Белия дом Дана Перино, която заявила, че „Гърция има да свърши още малко работа и когато я свърши, визите ще отпаднат”. Запитана кога очаква да се случи това, тя отговорила „Около края на годината”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus