Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцките американци събраха 3 милиона долара за Барак Обама

20 Октомври 2008 / 18:10:03  GRReporter
1163 прочитания

            От изявленията на президента на Панмакедонската общност в САЩ Нина Гатзули и на Кипърската общност в Америка Паникос Папаниколау, направени през уикенда става ясно, че болшинството от гръцките американци ще гласуват за Барак Обама и вече са дарили 3 милиона долара за предизборната му кампания. В същото време се смята, че Джон Маккейн е получил по-голяма сума от гръцки потомци, които са много богати, но броят им е по-малък от тези, които застават зад Барак Обама.


            Джон Маккейн официално подкрепят големите търговци с имоти Джордж Аргирос, Алекс Спанос, който се намира и в тясното обкръжение на президента Джордж Буш, Дийн Спанос и Гери Камилос.В предизборния щаб на сенатора от Аризона активно участват и корабните магнати Джон Тавлариос и Питър Фасеас, собственикът на компанията “Boston Scientific” Питър Никълъс, банкерът Питър Георгиопулос и инвеститорът Питър Питърсън.


            Барак Обама не може да се похвали с такава подръжка от страна на едрия капитал, но в замяна на това зад него застава гръцко-американския политически елит в лицето на бившия сенатор Пол Сабанис и конгресмените Джон Сабанис и Джак Спейс. Джон Подеста е назначен за шеф на канцеларията му и ще го съпроводи в Белия дом. Сред близките сподвижници на сенатора от Илинойз са и имотните брокери Джордж Маркос от Сан Франциско, Арис Анагнос от Лос Анджелис и Анджело Цакопулос от Сакраменто, който е близък приятел на Хилъри Клинтън.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus