Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Теодорос Русопулос подаде оставка

23 Октомври 2008 / 09:10:21  GRReporter
1211 прочитания

            Правителственият говорител Теодорос Русопулос подаде днес оставка, след като многократно бе атакуван от опозицията за тесните връзки, които е имал със светогорския манастир Ватопед. В гръцките медии седмици наред се въртеше интервю, което Русопулос в качеството си на журналист, години преди да стане говорител на Нова Демокрация, е взел от игумена на манастира Ефраим. Вестниците публикуваха съвместни снимка на него и съпругата му, също бивша журналистка Мара Захареа, с игумен Ефраим. Капката, която преля чашата бяха показанията на личния шофьор на Ефраим, който призна пред прокурора, че е карал началника си на срещи с Русопулос по няколко пъти в седмицата.


            Оставката му веднага бе приета от премиера Костас Караманлис, който назначи на поста говорител на правителството досегашния заместник-говорител Евангелос Аднонарос и разпореди службата на говорителя да мине под разпореждането на министъра на вътрешните работи, държавната администрация и местното самоуправление Прокопис Павлопулос. Евангелос Андонарос е бивш кореспондент на вестник „Ди Велт” в Атина и бивш президент на Асоциацията на чуждестранните кореспонденти в Гърция.


            Оставката на Теодорос Русопулос е удар за премиера Костас Караманлис, тъй като бившият правителствен говорител имаше славата на най-доверения му човек. Теодорос Русопулос е един от най-добрите гръцки телевизионни журналисти, носител на много международни награди за документалистика и популярен за необичайните по форма и много смели като съдържание вътрешнополитически коментари.  


Русопулос винаги е заявявал, че журналистическият му интерес към Ватопед е предизвикан от това колко популярен е манастирът сред световния елит. Интересно е да се отбележи, че сред редовните посетители на светата обител са такива знаменитости като вече покойния диригент Херберт фон Караян и принца на Уелс Чарлз. Според опозицията обаче има връзка между честите контакти на Русопулос с Ефраим и рязкото подобряване на имущественото му състояние през последните години.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus