Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Среща Обама-Медведев по покана на Караманлис?

16 Ноември 2008 / 16:11:13  GRReporter
1094 прочитания

            Гръцката дипломация усилено работи по организирането на среща на върха на страните от ОССЕ през пролетта в Атина, която да е повод за директна среща на президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Димитри Медведев, съобщава в днешния си брой вестник „Елефтерос Типос”. Както grreporter.info вече ви съобщи, от януари Гърция поема председателството на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и амбицията на Атина е по време на председателството да организира среща на държавните ръководители на 56-те страни-членки на организацията.


            Подобна среща за последен път бе проведена през 1999 година в Истанбул и обикновено изисква голяма дипломатическа подготовка. Според сигурни източници на „Елефтерос типос” гръцкото външно министерство вече месеци наред работи по организирането на тази среща. Москва не крие желанието си тази среща да се проведе през 2010 година по време на председателството на Казахстан, но на тази идея не гледа положително Вашингтон, което още повече засилва шансовете на Атина. „Директна среща между Барак Обама и Димитри Медведев с домакинството на Костас Караманлис ще е голяма международна новина”, твърдят източници от гръцкото външно министерство.


            Според тях дали Гърция в крайна сметка ще се реши да организира среща на върха на ОССЕ или не ще се разбере със сигурност на 15 януари, когато гръцкия външен министър Дора Бакояни представи приоритетите на гръцкото председателство в централата на организацията във Виена. До тогава действията на гръцката дипломация ще бъдат забулени в абсолютна тайна.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus