Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Чакат Ефраим в парламентарната комисия

24 Ноември 2008 / 15:11:56  GRReporter
980 прочитания

            Парламентарната комисия за разследване на сделките с имоти на светогорския манастир Ватопед очаква днес показанията на игумена Ефраим и на първия му помощник Арсений. Въпреки че двамата монаси са били призовани да се явят на изслушването чрез полицейското управление на Света гора, нито един от двамата не е заявил ясно, че ще отидат днес на заседанието на комисията. Ако се явят, това ще е


първият път когато ще им бъдат зададени лице в лице въпроси, свързани с имотните сделки на манастира. Гръцките медии не изключват възможността двамата монаси да се явят пред комисията, но само, за да прочетат предварително изготвено изявление и да откажат да отговарят на каквито и да е въпроси.


            Утре, вторник, пред комисията е призован да даде показания областният управител на Солун Панайотис Псомиадис. Според адвокатката Таня Сотиропулу, която години наред защитава интересите на граждани, ощетени от сделките на Ватопедския манастир, Псомиадис я посъветвал да не се занимава с манастира, защото зад него стои самият премиер Костас Караманлис.


            Междувременно членовете на парламентарната комисия от опозиционната ПАСОК поискаха незабавно отваряне на банковите сметки на всички фирми и лица, замесени в имотните сделки на Ватопедския манастир. Най-вече социалистите искат отварянето на банковите сметки на кипърската офшорка RASSADEL, в която в крайна сметка отиват 50-те милиона евро от продажбата на олимпийския обект в Атина. Според тях кипърските власти вече са поискали съгласие за отварянето на сметките от гръцките власти, които обаче и до момента не са им отговорили. Социалистите заплашват, че няма да подпишат доклада на комисията, ако тези сметки не бъдат отворени.


            Както grreporter.info вече ви информира анкетната комисия за имотните сделки на Ватопедския манастир започна работа на 30 октомври и ще трябва да представи доклада си на 15 декември. В нея участват 23-ма депутати от всички парламентарно-представени партии.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus