Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Тридневен траур в Кипър

13 Декември 2008 / 14:12:05  GRReporter
1103 прочитания

          Кипър е в тридневен траур след кончината на бившия президент Тасос Пападопулос в петък по обяд. Тасос Пападопулос страдаше от няколко форми на рак и от 22 ноември се лекуваше в спешното отделение на Централната болница в Никозия. По време на траура националният флаг на всички обществени сгради, както и в училищата на република Кипър ще бъдат свалени наполовина. Ще бъдат отворени съболезнователни книги във външното министерство на Кипър, както и във всички посолства на страната в чужбина.


          Тасос Пападопулос бе президент на Кипър в периода 2003-2008 и ще остане в историята като най-големият противник на плана Анан за обединението на острова. Бил е избиран за депутат, председател на кипърския парламент, министър на преговорите с Европейския съюз и президент на страната. Политическите му убеждения са националистически и безкомпромисни към северната част на острова. Най-голямата му заслуга е приемането на Кипър в Европейския съюз без да има решение на политическото разделяне на острова.


          Погребението на Тасос Пападопулос ще се извърши в понеделник, 15 декември, който е обявен за неработен ден. Заупокойната служба ще бъде отслужена от архиепископа на Кипър Хрисостомос. На нея ще присъстват президентът на Кипър Димитрис Христофияс и всички членове на кипърското правителство.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus