Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Предсрочни избори в северен Кипър

02 Януари 2009 / 12:01:13  GRReporter
1235 прочитания

            Предсрочни избори се очертават в турската част на Кипър, най-верочтно на 29 март, но решениеза точната им дата ще бъде взето във вторник, 06.01.2009 година. Поне това личи от изявление на лидера на Турската републиканска партия Ферди Сабит Сойер, цитирано от кипърските медии. Турската републиканска партия е част от управляващата коалиция в северен Кипър заедно с партията Свобода-Реформи на Тургав Авджи, който съобщи, че решението за предсрочни избори е взето с консенсус на управляващата коалиция и че неговата партия е готова за участие в тях.


            Генералният секретар на партията на Националното единство Наим Чаушоглу заяви, че партията му от 15 месеца бойкотира заседанията на парламента с настояване за предсрочни избори, така че е доволен от взетото решение. В този дух бяха и думите на Сердар Денкташ, който очаква предсрочните избори да се състоят колкото се може по-скоро.Според проучванията на общественото мнение в северен Кипър най-вероятният победител от следващите избори ще е партията на Националното единство на Наим Чаушоглу.


            В новогодишното си обръщение лидерът на кипърските турци Мехмед Али Талат заяви, че очаква с оптимизъм 2009 година и развоя на преговорите с кипърските гърци за обединението на острова. Талат определи като нова ера за отношенията между двете части на Кипър избирането на Димитрис Христофияс за президент на южната част на острова.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus