Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Договориха се Христофяс и Талат за федеративното правителство

07 Януари 2009 / 08:01:03  GRReporter
986 прочитания

На първата за новата година среща в рамките на директните преговори президентът на Кипърската република Димитрис Христофяс и лидерът на кипърските турци Мехмет Али Талат се договориха за това как ще си съдействат федеративното правителство и областите. След срещата, която продължи три часа, специалният пратеник на ООН за Кипър, Тайе-Брук Зерихун заяви, че двамата лидери скоро ще определят правилата и са решили да продължат разговорите, за да преодолеят и останалите препятствия.


 


На тази 14-та поред среща, лидерът на кипърските турци Мехмет Али Талат отбеляза, че е постигнато важно съвпадане на мненията по обсъдените теми. Както обяснява кипърското електронно издание ikypros.com, да се йерархизират правилата е свързано със законите и разпоредбите на областите, но и със сътрудничеството между федеративното правителство и областите. Г-н Талат заяви, че на срещата е направена и оценка на резултата от приложението на изводите направени от назначените технически комисии.


 


Лидерът на кипърските турци отбеляза също така, че заедно с президента на Кипърската република са подготвили едно общо заявление във връзка с положението в Близкия Изток. Заявлението: «Двамата лидери осъждат атаката в Газа и употребата на насилие от страна на израелските сили, което доведе до огромни загуби на невинни граждани в това число жени и деца. Обръщат се към международната общност да използва своето влияние, за да бъде сложен край на насилието».


 


Следващата среща на двамата лидери – Димитрис Христофяс и Мехмет Али Талат, ще се състои на 12 януари в присъствието на съветника към ООН по Кипърския въпрос Александър Даунер, който ще пристигне в Кипър в петък.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus