Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Папандреу предпочитан за председател на ПАСОК

09 Октомври 2007 / 08:10:31  GRReporter
1200 прочитания

            Две изследвания на общественото мнение за нагласите сред социалистите посочват, че синът на основателя на ПАСОК Андреас Папандреу е фаворит за лидерското място 5 седмици преди вътрешнопартийните иабори на 11 ноември. Георгиос Папандреу се радва на значителна преднина пред останалите двама кандидати за лидерския пост – Евангелос Венизелос и Костас Скандалидис.


Георгиос Папандреу е син на основателя на партията Андреас Папандреу. Той е бивш министър на външните рабори, а в момента е председател на Социалистическия интернационал. През януари 2004 година застана начело на гръцките социалисти. Конституционният юрист Евангелос Венизелос е бивш министър на културата, на правосъдието и на вътрешните работи в различни правителства на ПАСОК. Костас Скандалидис също е стар деец на партията и също е бил министър в няколко социалистически правитеслтва.


            На въпрос кой ще спечели изборите на 11 ноември 52% от анкетираните отговарят Георгиос Папандреу, 39% - Евангелос Венизелос и 2% - Костас Скандалидис. Сред привържениците на ПАСОК процентите се разпределят по следния начин – 54 на сто за Папандреу, 38 на сто за Венизелу и 1 на сто за Скандалидис.


Анкетираните обаче смятат, че до победа ПАСОК по-скоро би стигнала под ръководството на Евангелос Венизелос – 50 на сто, 26 на сто виждат Пападнреу способен да ги изведе победители на следващите избори и само 5 на сто смятат, че тази способност има и Скандалидис. Сред привържениците на ПАСОК тези проценти са – 48% за Венизелос, 41% за Папандреу и 2% за Скандалидис.


            Запитани кой от тримата кандидати предпочитат за председател на ПАСОК анкетираните дават по 38 на сто от предпочитанията си за Папандреу и Венизелос и 10 на сто за Костас Скандалидис. Самите социалисти обаче предпочитат сегашния си лидер. 52 процента от тях казват, че ще гласуват за Георгиос Папандреу, 38 процента за Венизелос и 7 процента за Скандалидис.


            Вътрешнопартийните избори ще се състоят на 11 ноември и на тях ще могат да гласуват не само членовете, но и привържениците на социалистите.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus